Emlékezet

2019.05.10. 11:10

E három egyszerű gyakorlattal tartsa karban a memóriáját!

Manapság a nevektől kezdve a teendőkig mindent a telefonunkban tárolunk. De vajon fel tudjuk idézni ezeket akkor is, ha a kütyü elromlik? Íme három gyakorlat, amellyel trenírozhatja az elméjét!

Forrás: Shutterstock

Számok helyett szavak

Számsorok megjegyzésére kitűnő módszer, ha az egyes számokhoz tárgyakat, embereket vagy cselekvéseket társít, majd ezekből könnyen megjegyezhető mondatokat alkot. Például ha a PIN-kódjára van szüksége, elég a hozzákapcsolt mondatot felidéznie.

Koncentráció minden helyzetben

Emelje fel hatszor a jobb kezét és lábát, aztán kilencszer a bal kezét és lábát. Könnyűnek tűnik? Próbálja ki, és rá fog jönni, hogy nagyon is oda kell figyelnie a feladat közben! Ezzel fejleszteni tudja a türelmét és a koncentrációját – márpedig ezek az emlékezőtehetségére is jó hatással vannak.

Testrészek szerint

Fejben szeretné tartani, hogy mit kell megvennie a vacsorához? Mindegyik összetevőt azonosítsa egy testrészével, így a boltban csak végig kell pásztáznia gondolatban a testét, és tudni fogja, mi mindent kell beszereznie. Persze a nagybevásárlás már bonyolultabb ügy – de ezzel a technikával az sem lehetetlen!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!