üdülés

2020.07.01. 17:55

CNN: a Balaton lehet az európai turizmus nyertese

Ismét tarolhat a magyar tenger, nem csak itthon, a kontinensen is.

Forrás: Fortepan

Most, hogy a világot a koronavírusjárvány bénítja, a magyarországi Balaton ismét népszerű üdülési hely lett Európa-szerte – állapítja meg a CNN hírcsatorna Travel című rovatának legújabb írásában – írja a Magyar Nemzet.

Ebben visszaidézik a már a kommunizmusban is fénykorát élő magyar tenger történelmét. Mint írják, a kommunista időkben a Balaton egészen más hely volt, ám hűvös, elegáns hangulatát továbbra is fenntartotta, amely a magyarok körében minden korosztálynak élénk emlékeket idéz elő.

Felidézik: a tó ritka találkozási helyet is kínált a kelet- és a nyugat-német családok számára, amelyeket a vasfüggöny választott el egymástól.

Az édesvízi oázisban egy festői 197 kilométer hosszú partszakasz található, köz- és magánstrandokkal, víz alatti barlanggalériákkal, vulkáni hegyekkel, ősi erődökkel és még egy Fidel Castro nevű villával is – írja a nemzetközi hírcsatorna.

Eszerint a déli parton lévő Siófok bárokat és klubokat kínál a fiatalabbak számára, míg az északi part kissé kifinomultabb, fürdőkkel, szőlőültetvényekkel és történelmi városokkal.

Borítókép: illusztráció / fortepan.hu / adományozó: Umann Kornél

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!