kevesebb konfliktus

2021.01.09. 16:17

Békésebb évet zártak Srí Lankán az emberek és az elefántok

Bár tilos, a falusiak gyakran ölnek meg elefántokat, a termésüket védve, de az ormányosok is több ember végeznek minden évben.

In this photo taken on October 3, 2020, a Sri Lankan elephant walks at the Yala National Park in the southern district of Yala, some 250 km southwest of Colombo. (Photo by ISHARA S. KODIKARA / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: ISHARA S. KODIKARA

Csökkent az emberekkel való konfliktusban elpusztult elefántok száma tavaly Srí Lankán, ahol 2019-ben több elefántot öltek meg emberek, mint a világ bármely más országában.

A Srí Lanka-i Természetvédelmi Hivatal csütörtökön közzétett adatai szerint a szigetországban 2020-ban 318 elefánt pusztult el ember és állat konfliktusában, 22 százalékkal kevesebb, mint a rekordot hozó 2019-es évben, amikor 407 elefántot öltek meg emberek.

Bár a dél-ázsiai szigetországban törvény tiltja az elefántok megölését, újra és újra előfordul, hogy termésüket féltő falusaik megmérgeznek vagy lelőnek elefántokat.

Feldühödött elefántok 112 ember életét oltották ki Srí Lankán 2020-ban, ez 8 százalékos csökkenést jelent az egy évvel korábbihoz képest.

Srí Lankán 7500-ra tehető a vadon élő elefántok száma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!