wellnesskomplexum

2018.11.17. 07:00

Az ország egyik legnagyobb fürdőjévé fejlesztik a miskolctapolcait

A 12,7 milliárd forintból megvalósuló beruházással az ország egyik legnagyobb fürdőkomplexuma készül el – közölte Miskolc polgármestere, Kriza Ákos (Fidesz-KDNP).

Miskolc, 2015. május 30. A csaknem hárommilliárd forintból újjáépült miskolctapolcai strandfürdő medencéje a rekonstrukció átadásának napján, 2015. május 30-án. MTI Fotó: Vajda János

Forrás: MTI

Fotó: Vajda János

A polgármester tájékoztatása szerint

a futurisztikus fürdőkomplexumban nyolc beltéri és két kültéri medencét terveznek, az új létesítmény „szerves egységet alkot majd” a strandfürdő 2015-ben átadott első ütemével.

A fürdő a különböző életkori igényeknek megfelelő szolgáltatásokat épületenként rendezi, így a gyermekvilág mellett lesz benne a tizenéves korosztályt kiszolgáló önálló egység, de az idősebbek, a pihenni, vagy éppen gyógyulni vágyók számára is külön térségeket biztosít.

A négy évszakos családi élményfürdő nemzetközi tervező konzorcium munkájaként valósul meg, a kiviteli terveket a miskolci Gerixon Kft. készíti majd a konzorcium neves osztrák tervezőjének bevonásával.

Az új létesítmény 70-100 új munkahelyet, és évi 280 ezer új látogatót jelent majd Miskolcnak és a miskolctapolcai üdülőövezetnek. A vizet elsődlegesen a Barlangfürdő vágataiban található termálforrás biztosítja majd.

A beruházás a Miskolctapolcai strand fejlesztésének második ütemeként valósul meg 2019-2020-ban.

Borítókép: A csaknem hárommilliárd forintból újjáépült miskolctapolcai strandfürdő medencéje a rekonstrukció átadásának napján, 2015. május 30-án.

MTI Fotó: Vajda János

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!