kapaszkodó program

2021.04.20. 15:41

Adománykuponokkal lehet támogatni az Ökumenikus Segélyszervezet kampányát

Az intézményekben zajló programokon túl évek óta szerveznek nyári táborokat a bántalmazott és hátrányos helyzetű gyermekeknek.

Adománykuponok vásárlásával támogathatják az Ökumenikus Segélyszervezet Felhőtlen gyermekkor kampányát a Tesco vevői április 19. és május 16. között.

A szervezet keddi közleménye szerint a kasszáknál és online is kapható 250 forintos kuponokból összegyűlt adomány a hátrányos helyzetű gyermekeknek szervezett nyári táboraikat támogatja, valamint hozzájárul a Kapaszkodó program finanszírozásához.

Mint hangsúlyozzák, az Ökumenikus Segélyszervezet kiemelt célkitűzése a nehéz körülmények között élő gyermekek támogatása, fejlesztése, felzárkózásuk elősegítése. Ezt a tevékenységet foglalja össze a Kapaszkodó program, amelynek keretében a szegénység, bántalmazás vagy egyéb krízishelyzet miatt jelentős hátrányt szenvedő különböző életkorú gyerekeknek a segélyszervezet személyre szabott fejlesztési folyamatot kínál.

A Kapaszkodó program részeként az intézményekben zajló programokon túl évek óta szerveznek nyári táborokat a bántalmazott és hátrányos helyzetű gyermekeknek. A bentlakásos és napközis táborokban a gyerekek az élményprogramok mellett az iskolai lemaradások behozásához is szakértői segítséget kapnak.

A Kapaszkodó programnak köszönhetően országszerte több mint 2000 gyermek kap rendszeres segítséget egyéni és közösségi fejlesztő foglalkozásokon – egyebek mellett lovas- és mozgásterápiás, valamint kreatív programokon, korrepetáláson, gyógypedagógiai és pszichológiai szolgáltatásokon keresztül – a felzárkózáshoz, valódi esélyt a hosszútávú változásra.

Az Ökumenikus Segélyszervezet 2014 óta minden tavasszal meghirdeti Felhőtlen gyermekkor kampányát, legutóbb mintegy 34 millió forintot gyűjtöttek össze.

Borítókép: Ökumenikus Segélyszervezet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!