visszafogottan gyönyörű

2018.04.04. 16:38

A természetes a szebb

Mostanában a szépségápolás minden területén kerülik a mesterkéltséget.

Nemcsak a natúrkozmetikumok élik virágkorukat, a smink- és a frizuradivatban is újra és újra visszatér a természetes szépség hangsúlyozása – írja a Vasárnap Reggel cikke, amely néhány tippet is ad a szépségápoláshoz.

Test- és arcápolás

Alakítson ki egy napi arc- és testápolási rituálét, és ragaszkodjon is hozzá. Higgye el: hosszú távon megtérül, ha következetesen a bőrtípusához legjobban illő kozmetikumokat használja! A termékekkel kapcsolatban kérje ki a kozmetikusa vagy bőrgyógyásza véleményét.

Csak lazán: frizuradivat

Mind a színek, mind a fazonok terén hangsúlyosak a természetes szépséget kiemelő megoldások. A középbarnák és a szőkék mellett divatos a napszítta hatású melír, akárcsak a nem túl kontrasztos ombré festés. A lazán hullámos, leengedett frizuránál csupán arra kell ügyelni, hogy a loknik ne legyenek túl feszesek és mesterkéltek, hanem minél természetesebb hatást keltsenek.

Olyan, mintha…

Az egyik vezető trend a nude, azaz a természetes hatású make-up. A színhasználatot és a vonalvezetést tekintve is sminkeljen úgy, hogy a végeredmény diszkrét legyen, már-már „láthatatlan”, viszont annál hatásosabb!

A természetesen ragyogó arcbőrhöz használjon BB-krémet vagy alapozót. A szemhéj­púderek közül válassza a bézs, rózsaszín és világosbarna árnyalatokat, matt vagy gyöngyházfényű változatban. A puha szemceruzával megrajzolt kontúrokat satírozza el, a pilláit pedig hangsúlyozza fekete vagy barna spirállal. Ne féljen a rúzs használatától sem: a matt bézses-rózsaszínes változatok határozottan trendik.

Körömtrend

Nem meglepő, hogy e téren is a természetes hatás érvényesül. A géllakkozást egyre több hölgy kedveli, hiszen ez a technika, túl azon, hogy tartós, hangsúlyozza az eredeti körömformát. A nude árnyalatok és ezek fémes tónusai vagányak és látványosak, mégsem hivalkodók.

Borítókép: Illusztráció / Shutterstock InaKos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!