nagyra becsülés

2020.12.22. 18:32

A Századvég Alapítvány is támogatja az Ökumenikus Segélyszervezet egész éves munkáját

2020-ban a koronavírus-járvány alapjaiban változtatta meg mindennapjainkat, melynek következtében nem csak a gazdaság szereplői, de számos család is nehéz helyzetbe került. Az ádventi készülődés a jótékonyság, az elesettek megsegítésének kiemelt időszaka is, ezért a Századvég Alapítvány az Ökumenikus Segélyszervezet rászoruló családokat segítő egész éves munkáját 1 millió forinttal támogatja – közölte az alapítvány.

Barthel- Ruzsa Zsolt,Gáncs Kristóf Századvég Adomány átadása a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet részére Koronavirus, Covid-19, maszk 2020.12.20. Budapest fotó:

Forrás: Századvég

Fotó: Századvég

A Századvég Alapítvány elkötelezett a civil szektor mellett, és kiemelt céljának tekinti azoknak a – valódi, társadalmi támogatottsággal rendelkező – civil szervezeteknek a megerősítését, amelyek a közösség egészének érdekében fontos programokat valósítanak meg. Ezt az elkötelezettséget erősíti az Alapítvány keretein belül, a Miniszterelnökséggel együttműködésben immár több mint 7 éve működő Budapesti Civil Közösségi Szolgáltató Központ is, amely a fővárosi, zömében egy kis közösség érdekében működő civil szervezetek számára szervez információs előadásokat, képzéseket, tréningeket.

Az 1991-ben alapított Ökumenikus Segélyszervezet Magyarország egyik legnagyobb, nemzetközileg is elismert karitatív szervezete. Az alapító egyházak összefogása ma már szakemberek, önkéntesek, adományozók és felelős vállalati partnerek egyre bővülő közösségeként segíti a nélkülözőket és bajbajutottakat. Nemzetiségi, vallási és világnézeti hovatartozásra való tekintet nélkül, a legszigorúbb szakmai és átláthatósági követelményeknek megfelelve nyújt segítséget a rászorulóknak Magyarországon, a Kárpát-medencében és a világ számos országában. Az Ökumenikus Segélyszervezet egy közösség, mely az összefogás erejével nyújt hatékony segítséget a nélkülözőknek és bajbajutottaknak. Kiemelt célkitűzése, hogy esélyt kínáljon a felzárkózásra a szegénységből kiutat kereső családok számára.

Barthel-Rúzsa Zsolt, a Századvég Alapítvány ügyvezető elnökhelyettese az adomány ünnepélyes átadásán kiemelte: „A nehézségekkel küzdő családok számára a biztonságos családi környezet nem jöhetne létre olyan, a krízishelyzetben lévő családokat segítő program nélkül, mint amilyen az Ökumenikus Segélyszervezet támogató tevékenysége. Nagyra becsüljük a Segélyszervezet munkáját, mert nem csak az ádventi készülődés idején, de egész évben azon dolgoznak, hogy a nehéz helyzetbe került családoknak segítséget tudjanak nyújtani.”

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója az adomány átvételekor hangsúlyozta: „A koronavírus-járvány miatt idén még nagyobb szükség van az összefogásra, mert nagyon sokan kerültek nehéz helyzetbe, és fordultak az Ökumenikus Segélyszervezethez támogatásért. Éppen ezért a Századvég Alapítvány adománya nagy segítséget jelent ebben a rendkívüli helyzetben, melyet köszönünk.”

Borítókép: Barthel-Ruzsa Zsolt és Gáncs Kristóf a Századvég Adomány átadásán a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet részére 2020. december 20-án Budapesten

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!