új esély

2019.04.27. 16:16

A nevelőszülők jövőt adnak a gyermekeknek

Újabb állomásához érkezett a nevelőszülői hivatást népszerűsítő országjáró programsorozat.

Gyõr, 2019. április 8. Nevelt gyermekét eteti egy nõ a Befogadlak nevelõszülõ-programot népszerûsítõ kampány gyõri állomásán a Richter János Hangverseny- és Konferenciateremben 2019. április 8-án. MTI/Krizsán Csaba

Forrás: MTI

Fotó: Krizsán Csaba

A nevelőszülők hivatásukkal minden nehézség ellenére jövőt tudnak biztosítani a gyermekeknek – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szombaton Pécsen.

Fülöp Attila a Befogadlak elnevezésű nevelőszülői program pécsi rendezvényén hozzátette: a fél éve indult országjáró sorozattal a minisztérium szeretné felhívni a figyelmet a nevelőszülők munkájára, amely nemcsak a gyermekeknek és vér szerinti családjuknak tesz jót, hanem annak a városnak és községnek is, ahol élnek.

„A kormány meggyőződése, hogy annak a 23 ezer gyermeknek a jövője, akik a gyermekvédelem rendszerében kapnak segítséget, nem lehet közömbös az ország számára. Nem mindegy, hogyan nőnek fel, tudnak-e munkát vállalni és családot alapítani” – hangsúlyozta. Ezért

a nevelőszülők a lehető legtöbbet teszik, megosztják az életüket a gyermekekkel, úgy vállalják ezt a hivatást, hogy nem kérdeznek a bajban, hanem teszik a dolgukat. Egy nemzet nevében jár köszönet a munkájukért

- mondta.

Az államtitkár átadta a Lehetetlen nincs című, gyermekvédelmi ellátásban részesülő gyermekeknek és fiataloknak meghirdetett rajzpályázat Baranya megyei díjait, a kiírásra országszerte háromezer alkotás érkezett.

Fülöp Attila szólt arról is, hogy a nevelőszülői hivatást népszerűsítő programsorozat záró rendezvénye május 19-én lesz a fővárosban, a Várkert Bazárban; az eseményen hazai sztárok lépnek fel gyermekvédelemben lévő gyerekekkel együtt, és egy új dal is születik erre az alkalomra, amit Oláh Gergő közreműködésével adnak majd elő.

Őri László (Fidesz-KDNP), Pécs alpolgármestere az eseményen azt mondta, noha az infrastrukturális fejlesztések és a támogatások szükségesek a családok megerősítéséhez, mégis

az a legfontosabb, hogy a mindennapokban több figyelmet tudjunk fordítani azokra a gyermekekre, akiknek nem adatott meg, hogy ép családban nőjenek fel.

A Zsolnay Kulturális Negyedben rendezett találkozón koncertek, táncbemutatók, játszóudvar várta a gyerekeket és szüleiket, a nevelőszülők pódiumbeszélgetésen mondták el tapasztalataikat, és az érdeklődők tájékoztatást kaptak a nevelőszülővé válás folyamatáról. Az eseményen mintegy nyolcszázan vettek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!