mindenki szereti

2021.02.28. 08:55

5 bevált tipp a tökéletes palacsintához – hétvégére jól jöhet

Imádjuk a palacsintát, ám sütni már nem mindenki szereti. Bizony egyik kedvenc desszertünk elkészítése számtalan buktatóval jár. A tészta leragadhat, elszakadhat. Íme néhány jól bevált tipp!

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

1.Ha a palacsintatésztát szénsavas ásványvízzel vagy akár sima vízzel készítjük, cukor és tej nélkül, sokkal könnyebb állagú lesz, nem ragad le. Apránként adjuk a száraz hozzávalókhoz a folyadékot, könnyebb úgy simára keverni és legyen jéghideg a víz, még szebb tésztát kapunk!

2. Ha a palacsintatésztába egy csipet szárazélesztőt és napraforgóolajt is teszünk, sokkal puhább lesz és tovább friss marad. Van, aki olajat, cukrot, és pudingport is tesz bele, így biztosan nem szakad szét! Ne keverjük túl sűrűre!

Mindig pihentessük sütés előtt
Fotó: Shutterstock

3. A palacsinta tésztájába keverjünk 2-3 evőkanál olajat, mennyiségtől függően. Az első palacsinta alá még öntsünk olajat, a többi megsül a tésztájában lévő olajjal!

4. A serpenyő ne legyen túl meleg, mert akkor apró lyukacskák keletkeznek a tésztában.

5. Mindig pihentessük kb. egy órát a bekevert tésztát, könnyebb lesz sütni!

Önálló fogásnak vagy desszertnek is megfelel
Fotó: Shutterstock

5+1 Ha mégis elrontottuk és ragadós a palacsintatészta , keverjünk hozzá két evőkanál búzadarát, és készítsünk belőle császármorzsát. Szóval, a palacsinta elronthatatlan, legfeljebb császármorzsa lesz belőle...

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!