tudomány

2020.11.21. 11:00

Már lehet regisztrálni a Kutatók Éjszakájára

Már olvasható a Kutatók Éjszakája programkínálata a rendezvény honlapján. Az érdeklődők regisztrálhatnak azokra az eseményekre is, amelyekre csak korlátozott számú érdeklődőt tudnak fogadni a szervezők.

Pécs, 2019. szeptember 27. Kriszta Gábor, a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Farmakológiai és Farmakoterápiai Intézetének egyetemi tanársegédje egy kísérleti egeret mutat a Kutatók Éjszakáján a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpontjában Pécsen 2019. szeptember 27-én. MTI/Sóki Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Sóki Tamás

Idén a világjárvány miatt az esemény minden programját a világhálón, online követhetik majd az érdeklődők november 27-28-án.

A kínálatban szerepelnek olyan programok is, amelyekre technikai okokból csak korlátozott számú érdeklődőt tudnak fogadni a szervezők, ezek is megtalálhatók a www.kutatokejszakaja.hu honlapon – közölték a szervezők.

Az érdeklődők több mint 90 csatlakozó partner kínálatából, több száz program közül választhatnak. Lesznek ezek között előre felvett kísérletek, bemutatók és előadások, melyek folyamatosan látogathatóak, időponttól függetlenül. A szervezők emellett élőben közvetített eseményekkel, kerekasztal-beszélgetésekkel és interaktív programokkal is készülnek.

Mint írják, a legtöbb program a tudomány és innováció újdonságai iránt érdeklődő fiataloknak szól, de a tapasztalatok szerint a szülők, nagyszülők is megtalálják a számukra érdekeseket.

A Kutatók éjszakája egy Európa-szerte megrendezett ingyenes eseménysorozat a tudomány és a kutatói életpálya népszerűsítésére,

amit a hagyományok szerint szeptember végén szoktak megrendezni. Az eseményen szórakoztató, inspiráló előadásokon, kísérleteken, laborbejárásokon, játékos programokon keresztül ismerkedhet meg minden korosztály a tudományos kutatás új eredményeivel. Az országos programsorozat időpontja idén a járványhelyzet miatt tolódott el novemberre.

Borítókép: Kriszta Gábor, a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Farmakológiai és Farmakoterápiai Intézetének egyetemi tanársegédje egy kísérleti egeret mutat a Kutatók Éjszakáján a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpontjában Pécsen 2019. szeptember 27-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!