Járvány

2020.10.16. 07:52

Nagy értékű higiéniai adományt kapott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

A több mint 15 millió forintos adomány több mint 1200 ember éves fogyasztását elégíti ki.

Budapest, 2020. október 15. Vajda Attila, a Vajda-Papír Kft. ügyvezető igazgatója (b) és Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke, a Betegápoló Irgalmasrend magyarországi vezetője a Ti mind hősök vagytok! címmel szervezett jótékonysági akció keretében adományozott higiéniai papírtermékek átadásán a szeretetszolgálat országos központjának udvarán 2020. október 15-én. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Higiéniai adománnyal támogatja a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot a Vajda Papír; a cég két kamionnyi, több mint 10 tonna papírterméket nyújtott át a karitatív szervezet és a Betegápoló Irgalmasrend intézményei számára csütörtökön, hogy a járvány okozta helyzetben segítse a szociális és egészségügyi ellátó hálózatot.

A Ti mind hősök vagytok! címmel szervezett jótékonysági akcióban két kamionba 87 raklapnyi, körülbelül 10 tonna higiéniai papírtermék fért be, többek között toalettpapír, papírtörlő és papír zsebkendő. Egy átlagos magyar családban egy fő évi 9 kilogramm higiéniai papírterméket használ fel, így a több mint 15 millió forintos adomány több mint 1200 ember éves fogyasztását elégíti ki. A termékeket úgy osztják el, hogy a mind a Betegápoló Irgalmasrendi Kórházak, mind a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkáját segíteni tudják – hangzott el a sajtóeseményen.

A cég emellett azt is vállalta, hogy biztosítja a Máltai Mentőszolgálat és a Mozgó Orvosi Rendelő egyéves papírszükségletét, a jövőben önköltségi áron látja el a Betegápoló Irgalmasrend és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat intézményeit termékeivel, hogy a piaci ár és az önköltségi ár közötti megtakarítást a szervezetek a segítségnyújtásra fordíthassák.

Vajda Attila, a cég ügyvezető igazgatója emlékeztetett rá, hogy a koronavírus-járvány jelentősen növelte a higiéniai papírtermékek iránti igényt, ezért a cég küldetésének tekinti a rászorulók támogatását, amelyet a szeretetszolgálaton keresztül is biztosít. A pandémia időszakában a szolidaritás különösen fontos – tette hozzá.

Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke elmondta, hogy a Betegápoló Irgalmasrend, amely mind az öt kontinensen, a világ 51 országában 236 szerzetesközösséggel van jelen, immár 370 éve gyógyít Magyarországon: a Budai Irgalmasrendi Kórházat, a Pécsi Irgalmasrendi Kórházat, a Váci Irgalmasrendi Kórházat, az Érdi Szent József Otthont működteti. A Máltai Mentőszolgálat az Országos Mentőszolgálat kötelékében évente 1500 riasztást kap és csaknem százezer beteget lát el önkénteseivel, emellett betegszállítást végez, rendezvények helyszínein mozgóőrséget lát el és gyakran szervez szakmai képzéseket – emlékeztetett.

Az idén 20 éves Vajda Papír április óta Ti mind hősök vagytok! logóval köszöni meg az összes termékén a járványhelyzet ideje alatt a hétköznapi hősök helytállását és további kitartásra buzdít.

Borítókép: Vajda Attila, a Vajda-Papír Kft. ügyvezető igazgatója és Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke, a Betegápoló Irgalmasrend magyarországi vezetője a Ti mind hősök vagytok! címmel szervezett jótékonysági akció keretében adományozott higiéniai papírtermékek átadásán a szeretetszolgálat országos központjának udvarán 2020. október 15-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!