PTE

2020.09.17. 15:02

Pluszosok Egyeteme címmel online szabadegyetem indul

Pluszosok Egyeteme címmel online szabadegyetemet indít hétfőn a Pécsi Tudományegyetem (PTE) – tájékoztatott a felsőoktatási intézmény.

Forrás: Shutterstock

A Nemcsak a húszéveseké a világ! mottóval meghirdetett, időszerű témákról szóló, a szépkorúság kérdéseit is érintő előadásokat hétfőnként délután öt órától lehet követni az interneten, az eseményeken előzetes regisztrációval lehet részt venni írták a közleményben.

A PTE kutatói, oktatói az előadásuk után a hallgatóság kérdéseire is válaszolnak.

A szabadegyetem őszi szemeszterében a többi között az internetbiztonság és elektronikus ügyintézés, az idős emberekkel szembeni új bűnelkövetési technikák, az állatról emberre terjedő vírusok témaköre szerepel. Az előadók között lesz Jakab Ferenc virológus, Fenyvesi Csaba jogász és Révész György pszichológus.

A közleményben Miseta Attilát, a PTE rektorát idézve kitértek arra, hogy az intézmény a jelen kihívásainak korában plusztudást, érdekes, időszerű és hasznos pluszismereteket szeretne átadni azoknak, akik tudatosan készülnek az idősödő társadalomban keletkező problémák megértésére és megoldására.

Az első, szeptember 21-ei előadásra már lehet jelentkezni a [email protected] címen. További információk az eseménysorozat Facebook-oldalán olvashatók.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!