Tanszercsomag

2020.08.19. 07:00

Kárpátaljai diákok iskolakezdését segíti a Katolikus Karitász

Száz, magyar osztályba beiratkozott első osztályos diák iskolakezdését támogatják az elszakított országrészben – derül ki a segélyszervezet közleményéből.

Budapest, 2020. augusztus 5. Sinkovicsné Máté Hortenzia, a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász igazgatóhelyettese (b) és Várkonyi Attila (DJ Dominique) rádiós mûsorvezetõ (j) a segélyszervezet önkénteseivel pakolják az elsõ tanszercsomagokat a Legyen öröm az iskolakezdés! elnevezésû segélyprogramjáról tartott budapesti sajtótájékoztató után 2020. augusztus 5-én. A szeptember 15-ig tartó akcióban mintegy 10 ezer gyermek iskolakezdését segíti a karitász. MTI/Soós Lajos

Forrás: MTI

Fotós: Soós Lajos

Azt írták: a trianoni békeszerződés századik évfordulóján olyan magyarlakta települések, mint például Kőrösmező, Rahó, Aknaszlatina, Técső, Visk, Csap, Gyertyánliget, Huszt, Munkács, Nagybocskó, Nagyszőlős és Ungvár elsőseinek ajándékoz színes ceruzát, zsírkrétát, vízfestéket, iskolatáskát és más tanszereket a Katolikus Karitász.

Hozzátették:

az iskolakezdési csomag jelképes ajándék azoknak a családoknak, amelyek a szórványban is őrzik és továbbadják gyermekeiknek a magyar nyelvet és kultúrát.

A Katolikus Karitász idén negyedik alkalommal támogatja a kárpátaljai és délvidéki családokat iskolakezdési ajándékcsomaggal.

A szervezet eddig minden évben személyesen adta át a táskákat, ez azonban idén a koronavírus-járvány miatt nem lehetséges. Ugyanakkor gondoskodnak arról, hogy az iskolakezdésre valamennyi támogatott családhoz megérkezzen a tanszerekből és táskából álló csomag – közölték.

A segélyszervezet iskolakezdési akcióját szeptember 15-éig lehet támogatni. A 1356-os adományvonalon hívásonként 500 forinttal lehet hozzájárulni a programhoz. A felajánlásokat a www.karitasz.hu oldalon keresztül, illetve a Katolikus Karitász központi bankszámlájára (Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008) is várják „iskolakezdés” megnevezéssel – tették hozzá.

Borítókép: Sinkovicsné Máté Hortenzia, a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász igazgatóhelyettese (b) és Várkonyi Attila (DJ Dominique) rádiós műsorvezető (j) a segélyszervezet önkénteseivel pakolják az első tanszercsomagokat a Legyen öröm az iskolakezdés! elnevezésű segélyprogramjáról tartott budapesti sajtótájékoztató után 2020. augusztus 5-én, a szeptember 15-ig tartó akcióban mintegy 10 ezer gyermek iskolakezdését segíti a karitász

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!