Járvány

2020.06.07. 15:05

A magyarok többsége tisztes távolságban nyaralna

A vírus miatti óvatosság, a kényelem, az ár, a biztonság szempontjai számítanak idén a belföldi utazók körében, akik közül sokan a külföldi nyaralás helyett választják a magyarországi, főként a balatoni lehetőségeket – mutat rá egy friss kutatás.

Balatonfenyves, 2020. május 9. Gyerekek fürödnek a Balatonban a balatonfenyvesi strandon az újranyitás napján, 2020. május 9-én. A koronavírus-járvány miatt a strandot április 10-én zárták le. MTI/Varga György

Forrás: MTI

Fotó: Varga György

Ne tervezzenek a szálláshelyek idén nyárra százszázalékos kapacitást, a személyzet viseljen arcmaszkot, takarítsák és fertőtlenítsék gyakran a szobákat, az ágyakon pedig arcmaszk várja a vendégeket. A zsúfoltság elkerülése miatt a szállodákban időpontra lehessen igénybe venni a wellnessrészleget, illetve, ha marad a svédasztalos étkeztetés, ahhoz előre becsomagolt evőeszköz álljon a vendégek rendelkezésére. Egyebek mellett ezeket várják el idén a balatoni nyaralást tervező utazók, amit a Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület több mint 5200 személyen végzett, friss kutatása derített ki – írja a Magyar Nemzet.

Ahogy azt az eddigi felmérések mutatják, ebben az évben a belföldi turizmus viszi el a pálmát, a megkérdezettek nagy többsége ugyanis magyarországi úti célt választ, azon belül is a Balaton, illetve Siófok a legnépszerűbb a főszezonban, de sokan érdeklődnek például Gyula, Hévíz, Zalakaros és Bükkfürdő iránt is.

A turisztikai egyesület reprezentatív kutatása rámutat, hogy a balatoni nyaralást tervezők főként a vírus miatt elmaradó nyaralástól tartanak, illetve attól, hogy nem lesz elegendő pénzük vagy fizetett szabadságuk a vakációra, és az is sokakat megfontolásra késztet, hogy az időjárás kiszámíthatatlan a nyári hónapokban.

A Balatonra látogatók többsége különálló apartmanban töltené el idén a nyaralást, ezt a népszerűségi sorrendben a maximum ötvenszobás, négycsillagos szálloda követi, és vannak, akik a felmérés szerint panzióban vagy háromcsillagos szállodában hajtanák álomra a fejüket. A szálláshely megválasztásánál a kényelem, az ár és a biztonság az elsődleges szempont a magyar utazók körében, emellett sokan szeretnének olyan szállodában vagy panzióban, vendégházban pihenni, ahol medence és szauna is van.

A szolgáltatások között a strandolást, a hajózást és a wellnesst említették leggyakrabban a megkérdezettek, és sokan várnák el, hogy a szálláshelyen legyen kölcsönözhető kerékpár. A nyaralók kedvelt időtöltéseire mutat rá, hogy a felmérés szerint a felnőttek borkóstolókra mennének szívesen, az attrakciók közül a kisgyerekes családok a kalandparkot, a játszóházat és a kisvonatot választanák az idén.

Borítókép: Gyerekek fürödnek a Balatonban a balatonfenyvesi strandon az újranyitás napján, 2020. május 9-én. A koronavírus-járvány miatt a strandot április 10-én zárták le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!