nem lehet elég korán

2019.10.18. 13:50

Most érdemes elkezdeni a madarak etetését

Elsőre elég néhány marék magot kiszórni.

Forrás: Shutterstock

Sokan gondolják, hogy a madarak etetését csak a téli időszakban kell elkezdeni. Most eláruljuk, hogy mikor a legideálisabb a segítségnyújtás – írja a Ripost.

Hazánkban a madáretetés leginkább a téli időszakban szokás. A szakemberek szerint azonban érdemes már most elkezdeni, hozzásegítve a tollas barátainkat a hidegre való felkészülésre.

Általában a fagy beköszöntével kerülnek ki a madáretetőkbe az eleségek, de már most is bátran érdemes elkezdeni az etetést.

Ilyenkor, az őszi kezdésnél elég néhány marék magot kiszórnunk, de nagyon jó a célra a pintyeleség, vagy a tört dió is. Ha a fák ágaira egy-két almát vagy almaszeletet felszúrnunk, hozzásegítjük a vonulóban lévő madarak zsírtartalék-felhalmozását és a nálunk telelők is szívesen csipegetnek belőlük.

Fontos, ha elkezdjük etetni a madarakat, akkor azt folyamatosan kell tennünk.

A madarak ugyanis gyorsan megszokják azt, és számítanak az etetőhelyek táplálékkínálatára, évről-évre akár messziről is visszatérnek ide telelni. A kistestű madaraknak az életébe kerülhet, ha nem gondoskodunk a folyamatos táplálékellátásról

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!