Súlyzót a kézbe!

2019.10.07. 14:27

Ezekkel a gyakorlatokkal formálja mellizmát és vállát

Három gyakorlat a tökéletes mellizomért és vállért.

Forrás: Shutterstock

Szeretné formálni vállát és mellizmát? A Diéta és fitnesz három súlyzós gyakorlatot is ajánl erre.

Tárogatás padon

Feküdjön háton egy vízszintes padon. Vegyen mindkét kezébe egy egykezes súlyzót, majd nyomja ki karnyújtásnyira a mellkasa fölé. Engedje le a súlyzókat, könyökét enyhét hajlítsa be, majd távolítsa törzsétől ki és lefelé olyan távolságra, amíg feszülést nem érez a mellkasánál. Felkarja legyen a testvonal alatt. Ismételje meg a gyakorlatot tizennégyszer.

Vállból nyomás

Ülő helyzetben tartson két kézisúlyzót a vállai magasságánál néhány centivel feljebb. Legyen egyenes a háta, fejét emelje fel. Egyszerre nyomja ki a súlyzókat a feje fölé. Engedje vissza a súlyokat, majd ismételje meg ezt a gyakorlatsort 16 alkalommal. Vigyázzon! Ne dőljön hátra!

Oldalemelés állva

Álljon egyenesen, könyökét kicsit tartsa hajlítva, kezeibe vegyen egy-egy egykezes súlyzót. Egyszerre kezdje el emelni a súlyzókat oldalra, a teste mellől vállmagasságnál néhány centivel fentebb. Lassan vigye le a súlyzókat a kiinduló pozícióba, majd ismételje meg a gyakorlatot tizennégyszer.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!