Mindennapi felfrissülés okosan

2019.09.12. 13:30

Ápolja a testét tudatosan!

Ha felfrissíti a biológiaórán tanultakat, egészen biztosan több figyelmet fordít majd a testápolásra. Íme egy gyors emlékeztető!

Forrás: Shutterstock

Mindig mosolygósan

Mintegy két négyzetméternyi felületével a bőr a legnagyobb szervünk, ezért sok figyelmet érdemel. Nem kell rögtön drága kezelésekre gondolnia, a leghatásosabb, ha pompás illatú hatóanyagokban gazdag kozmetikumokkal kényezteti testét. Ha nehezen indul a nap, kenje be magát parfümmel dúsított testápolóval – tanácsolja a Vasárnap Reggel legutóbbi számának összeállítása.

Kellemes méregtelenítés

A hétköznapi rohanásban a krémezési rituálé gyakran elmarad, vagy rövidre sikerül. Pedig ez kiváló alkalom a gyengéd masszázsra, amely serkenti a vérkeringést, több oxigénhez juttatja a sejteket, valamint élénkíti a nyirokkeringést. A méreganyagok így könnyebben távoznak a szervezetből, ezáltal a bőr rózsásan frissé, feszessé és ellenállóvá válik. A testápoló krémet vagy olajat erőteljes, hosszú húzásokkal, lentről felfelé haladva vigye fel!

Hőmérsékletsokk

A hideg-meleg váltózuhany egyszerű és hatékony. Azért ajánlott mindenkinek, mert gyorsítja az anyagcserét, valamint aktivizálja a kötőszövet regeneráló mechanizmusát Minden reggel és este tusoljon le először meleg vízsugárral, aztán jöhet a hideg! Ezt háromszor ismételje meg 10-15 másodperc várakozással, végül hideggel fejezze be a szépítő szertartást!

Pezsdítő simítások

Zuhanyozást követően – de még mielőtt testápolót használna – dörzsölje le a bőrét luffaszivaccsal! Ezzel a trükkel nem csak az elhalt hámréteget távolíthatja el: hatására felpezsdül a vérkeringés, üdévé és selymes tapintásúvá válik a felület. A lábfejtől kiindulva haladjon a szíve irányába, és a karját, illetve a hátát se hagyja ki! Majd jöhet a hidratáló testápoló, amelynek vízmegkötő anyagai ilyenkor gyorsan és mélyebben hatolnak be a hámba.

Gazdag hidratálás

A test 70 százaléka vízből áll, ennek egynegyed része a bőrben raktározódik el, amely emiatt feszes és ellenálló. Hogy ilyen is maradjon, fontos a megfelelő mennyiségű folyadék bevitele. A nedvességmegkötő anyagokat – például ureát- vagy algakivonatot – tartalmazó termékek gondoskodnak a folyamatos vízpótlásról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!