Háztartási trükkök

2019.03.21. 14:40

Így lehet kiszedni a rágót a ruhából

Nincs annál bosszantóbb, mint rágógumiba ülni, aztán pedig órákig vakargatni a ragacsot a nadrágunkról. Szerencsére léteznek hatékony megoldások a problémára.

Forrás: Shutterstock

Sokan rágóznak, ki a mentolosra, ki a gyümölcsösre esküszik – abban azonban mindannyian egyetértünk, hogy nagyon bosszantó, ha véletlenül beleragad a ruhánkba. Pedig ez igen könnyen megtörténhet akár a buszon, köztéri padokra huppanva vagy akkor, ha megfeledkezünk róla, hogy a zsebünkbe gyűrt zsebkendőbe „csomagoltuk” a rágót. A Maszol.ro cikkében összeszedte, milyen trükkökkel szabadulhatunk meg a ragadós-nyúlós kellemetlenségtől.

Fotó: Shutterstock

Mint írják, nem kell drasztikus lépést tenni és rögtön a kukába dobni a rágófoltos ruhadarabot. A leghatékonyabb, ha a ruhát egy légmentesen zárható zacskóba rakva a fagyasztóba tesszük legalább két órára. Ezután a megfagyott rágómaradványokat lekapargatva eltüntethetjük a ruháról az odaragadt rágót, ráadásul így nyomot sem hagy – részletezi a furfangos megoldást az írás.

Hozzáteszik: ha nincs akkora mélyhűtőnk, hogy egy nadrágot betehessünk, megpróbálhatjuk citromlébe vagy ecetbe áztatva eltüntetni a rágógumit. Az áztatás után óvatosan kaparjuk le, majd mossuk ki a ruhát. Hasonló eredményt érhetünk el, ha hajlakkal fújjuk be vagy majonézzel kenjük be a rágógumis ruhadarabot – teszik hozzá.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!