egyszerűen és hatásosan

2018.11.17. 18:21

Így tüntetheti el a hűtőből az ételszagot

Sajnos nem elég csak a bűz forrását eltávolítani, ugyanis attól még a szaga napokig megmarad.

A következő praktikákkal viszont azonnal eltüntetheti és végleg el is űzheti a kellemetlen „kajaszagot”! – írja a Mindmegette.

1. TAKARÍTSA KI A HŰTŐT!

Ha bűzlik a hűtőszekrény, akkor az első és legfontosabb lépés egy alapos takarítás. Szedje ki a polcokat és a fiókokat, mosogassa el őket, a hűtőszekrényt pedig törölgesse át nedves, mosogatószeres szivaccsal! Ha inkább a természetes tisztítószerekre szavazna, egy fél pohárnyi szódabikarbónát oldjon fel meleg vízben, és azzal törölgesse át a hűtőt, vagy keverjen össze egyforma arányban ecetet és vizet. Ettől a két csodaszertől nem csak csillogni fog a frigó, de a szagokat is elűzik!

2. HAGYJON SZAGELSZÍVÓKAT A HŰTŐ POLCAIN!

Tegyen a hűtőszekrénybe egy megnyitott zacskónyi szódabikarbónát, ez ugyanis azonnal magába szívja és megszünteti a kellemetlen szagokat! Elég hetente cserélni, a bűztől pedig jó időre elbúcsúzhat!

3. TARTSA LÁTHATÓ HELYEN A ZÖLDSÉGEKET!

Ne az alsó fiókba pakolja a friss zöldségeket, hanem a felső polcokra! Ha minden alkalommal látja őket, mikor benéz a hűtőbe, akkor valószínűleg rögtön észreveszi majd, ha kezdenek megromlani – így pedig könnyen megakadályozhatja, hogy bűzt árasszanak magukból.

4. HASZNÁLJON ZÁRHATÓ DOBOZOKAT!

Ne tárolja a nagyi pörköltjét vagy a pizza maradékát egy tányéron, inkább tegye őket zárható dobozba! Így nem csak az ételmaradékok őrzik meg tovább a frissességüket, de a hűtőt sem árasztja el a kajaszag!

Borítókép: Illusztráció / Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!