Tényleg mindenhol szorít

2018.09.01. 21:11

Fejfájást okozhat a rossz cipő

Nem is gondolnánk, hogy a boka-, sarok-, térd- és derékpanaszok mellett fejfájást is eredményezhet az, ha nem a megfelelő cipőt választjuk.

A Bors cikkében figyelmeztet: fejfájásunk oka akár a nem megfelelő cipő viselése is lehet. Mindemellett a szűk orrú lábbelikben az ujjak összenyomódnak, ami miatt harántsérülés, ujjgörbülés, kalapácsujj vagy bütyök is kialakulhat – írják. Az elváltozások egy része már nem is korrigálható, ezért kell nagyon figyelnünk a lábaink egészségére, úgy, hogy a legjobb cipőt választjuk.

A cikk rámutat: a szakemberek szerint nem jó, ha túl magas cipőben va­gyunk egész nap, de a teljesen lapos sem az igazi. Hosszú távon a maximum 2-3 centiméter magas cipősarok a legjobb megoldás, mivel ez kellően megtartja a lábat, de nem terheli meg a vádli izmait – ad tippet az írás. Ha olyan cipőnk van, amelyiknek teljesen egyenes a talpa, akkor mindenképpen vegyünk bele betétet, hogy a saroknak legyen alátámasztása, és a napi többszöri cipőváltás is sokat segít, hogy elkerüljük a visszafordíthatatlan elváltozásokat.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!