Jónak lenni jó!

2020.12.21. 08:01

185 millió gyűlt össze az autisták javára

Csaknem 185 millió forint gyűlt össze vasárnap késő estig a közmédia Jónak lenni jó! elnevezésű jótékonysági kampányában, amelynek kedvezményezettje az Együtt az Autistákért Alapítvány volt.

Budapest, 2020. december 21. Szijjártó-Nagy Szilvia, az Együtt az Autistákért Alapítvány elnöke (b) és Nagy Anikó, a Heim Pál Gyermekkórház fõigazgató fõorvosa a közmédia Jónak lenni jó! címû mûsorában az MTVA óbudai gyártóbázisának stúdiójában 2020. december 20-án. A kilencedik jótékonysági kampány támogatói egy autista gyerekeket és családjukat segítõ diagnosztikai és terápiás centrum létrehozásához járulhatnak hozzá. MTI/Cseke Csilla

Forrás: MTI

Fotó: Cseke Csilla

Ebben az évben a kampány támogatói autista gyerekeket és családjukat segítő diagnosztikai és terápiás centrum létrehozásához járulhatnak hozzá. Mint a vasárnapi műsorban elhangzott, a 13616-os szám a jövőben is élni fog, továbbá várják a felajánlásokat az év végéig azokra a tárgyakra is, amelyek fix áron megvásárolhatók és még nem találtak gazdára – írja a hirado.hu.

Szijjártó-Nagy Szilvia, az Együtt az Autistákért Alapítvány elnöke a műsorban kiemelte: az alapítvány elkötelezett támogatója az autizmussal élő gyerekeknek és családoknak. 2018-ban egy ambiciózus célt tűztek ki maguk elé, azt álmodták meg, hogy létrehoznak egy olyan mintaházat, amelyben a gyerekeket és a családokat tudják segíteni. Minél hamarabb diagnosztizálják a gyerekeket, hogy megkaphassák azokat a fejlesztéseket, amelyek segítségével teljesebb életet élhetnek.

Nagyon sok családot érint az autizmus, de nem beszélünk róla eleget – mondta. Az alapítvány célkitűzése az edukáció, és az elmúlt másfél hónapban a kampányban bemutathatták a nézőknek azokat a nehézségeket, amelyekkel a gyerekeknek és a családoknak nap mint nap szembe kell nézniük.

„Nagyon jó volt látni, hogy karácsony közeledtével az emberek összefognak”

– hangsúlyozta Szijjártó-Nagy Szilvia.

Nagy Anikó, a Heim Pál Gyermekkórház főigazgató főorvosa kiemelte: a mintaház az intézmény telephelyén valósul meg, mind az épületet, mind a környezetét el tudják úgy készíteni, hogy az speciálisan az autista gyerekeket segítse.

Magyarországon ez az első olyan egészségügyi intézmény, ahol multidiszciplináris csapat, egy csoport szakember dolgozik azon, hogy a diagnosztizált kisgyerek készségeit és képességeit feltárja, különféle modulokon keresztül fejlessze és a családot is segítse. Minden gyerek problémája más, nekik arra kell készülniük, hogy megtalálják ezeket, terápiákat, számos fejlesztési lehetőséget kínáljanak. Ebben a házban harminc szobában, kezelőhelyiségben folytathatják a munkát, és egész sor szakember foglalkozik majd a gyerekekkel és a családokkal – mondta el Nagy Anikó.

A közmédia élő adása során hét tárgyra lehetett licitálni.

A Labrosse Dani képzőművész és a STRAND Fesztivál közönsége által készített monumentális Balaton-festmény 2 millió forintért talált gazdára, Szoboszlai Dominik válogatott labdarúgó meze pedig 550 ezer forintért. Melocco Miklós szobrászművész Léda és a hattyú című kisplasztikája 450 ezer forintért kelt el, Benkő László egyedi tervezésű fellépőruhája 300 ezer forinton zárta a licitet. A Herendi Porcelánmanufaktúra főnixmadár figurája egymillió forinton, a különleges horvát sakktábla 890 ezer forinton zárt.

A Ferencvárosi Torna Club által licitre bocsátott relikvia, az FC Barcelona játékosai által aláírt mez 550 ezer forintért talált gazdára. A fix áron még megvásárolható tárgyakról a www.mediaklikk.hujonaklennijo oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

A 13616-as szám tárcsázásával vagy a 13616-as számra küldött SMS-sel hívásonként és üzenetenként 500 forinttal lehet támogatni az autista gyerekeket és családjaikat segítő Együtt az Autistákért Alapítványt.

Borítókép: Szijjártó-Nagy Szilvia, az Együtt az Autistákért Alapítvány elnöke (b) és Nagy Anikó, a Heim Pál Gyermekkórház főigazgató főorvosa a közmédia Jónak lenni jó! című műsorában az MTVA óbudai gyártóbázisának stúdiójában 2020. december 20-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!