Életmód

2010.08.25. 08:15

Barátkozz meg a tükörképeddel!

A próbafülke világítása, tükrei nem feltétlenül a valóságot mutatják. Ne hagyd magad!

NANA.HU

Ismered az érzést, amikor a vásárlás kezdetén még tele vagy életerővel és energiával, de amint belépsz a próbafülkébe, elszáll a jó kedved? A rossz megvilágítás és az össze-vissza méretezett (többnyire nagyobbak, mint ami papíron a méreted lenne) cuccok valóban nem építik az önbizalmat. Még mielőtt teljesen elkeserednél, vésd észbe: a tükörképed nem Te vagy!

Jó, ha három fontos dologról sosem feledkezel meg:

1. A próbafülke tükrei szinte mindig torzítanak
2. Hiába, vannak olyan ruhadarabok, amik soha, senkinek nem fognak jól állni
3. Még a hírességeknek is sokszor nyűg a próbálás – ezért van a legtöbbnek saját szabója, aki könnyedén méretre igazítja a ruhákat

Ennek ellenére mégis van rá módszer, hogy ne keseredj el vásárlás közben! Íme néhány hasznos tipp:

A legfontosabb, hogy őrizd meg a jó kedved és tartsd magad távol mindenféle szorongástól.

A legjobb, ha vásárlás előtt egy barátnőddel beültök valahova meginni egy kávét, vagy csak sétáltok egy nagyot a közeli parkban, ezzel endorfint szabadítva fel a szervezetedben.

Ahelyett, hogy ruhapróbálás közben arra gondolsz, hogy milyen nagy a hasad vagy túl kicsii a feneked, fókuszálj azokra a jó tulajdonságaidra, amelyeket hangsúlyoz a ruha! Legyen az a szép dekoltázsod vagy a formás lábad. Keresd meg azokat a színeket, amelyek kiemelik a szemed és az arcod szépségét!


PMS alatt tiltott mindenféle bevásárló túra, ilyenkor ugyanis a legtöbb nő sokkal hajlamosabb arra, hogy elhagyja magát és elégedetlen legyen a testével. Jobban teszed, ha ilyenkor otthon maradsz, sok felesleges keserűségtől véded meg így magad!

Hangolódj rá!

Hozd a legjobb formádat, érezd magad csinosnak és szexisnek, ha vásárolni mész! Elsőre lehet, hogy furán hangzik, de képzeld el, mennyire más, ha úgy állsz a tükör elé, hogy sugárzik belőled az elégedettség, a magabiztosság.

Próbáld fel a kiszemelt darab mellé az üzletben található kiegészítőket, akkor is, ha azokat nem veszed meg! A legegyszerűbb felsőt is feldobja egy egyedi nyaklánc, a legunalmasabb szoknyából is különleges darabot tud varázsolni egy vidám kis táska.

Hol vásárolj?

Nem mindegy, hogy a bolt, ahova mész mennyire figyel arra, hogy a vevő jól érezze magát náluk. Legközelebb figyelj az apró részletekre! Ridegek a falak, vagy kellemes, meleg tónusú árnyalat van rájuk festve? Milyenek a fényviszonyok, van természetes fény vagy csak mesterséges világosítás van az üzletben?

Nem is hinnéd, de ezek a tényezők nagyban befolyásolják a hangulatod vásárlás közben, illetve abban is, hogy látod magadon a kiszemelt holmikat.

A méret csak egy szám, semmi több

Biztosan a saját bőrödön tapasztaltad már, hogy a számozásokra kell a legkevésbé adni, mert gyártótól függően óriási eltérések lehetnek. Míg az egyik üzletben az M-es méretű nadrág pont jó volt, addig máshol az XL-eset sem tudod begombolni a derekadon.

Sikerült túljutnod a méretbeli akadályokon és már otthon van a legújabb szerzeményed, de zavar a címkéjén lévő szám? Ne is törődj vele, egyszerűen vágd ki, majd inkább arra gondolj, milyen jól nézel ki benne! Hidd el, hamarosan elfelejted, mi is volt ráírva korábban.

Pánikszoba – ne hagyd magad!

Tartsd észben, hogy a legtöbb próbafülkében szörnyű a világítás, így a többoldalú tükör sokat torzíthat a megjelenéseden.
Ne hasonlítsd magad össze a szupermodellekkel, teljesen felesleges. Jusson eszedbe, hogy a felvételek a magazinokban csupán agyonretusált fotók, semmi több. A szakemberek bárkiből vagy bármiből vonzó nőt tudnak faragni – percek alatt.

Állítsd meg a negatív gondolatokat. Mielőtt belelendülnél az önsajnálatba – vagy éppen magad ostorozásába –, gondolj határozottan a varázsszóra: „Állj”. Figyelemelterelésként dúdold némán a rádióból szóló slágert.

Szűrd ki a negatív gondolataidat! Felejtsd el az ehhez hasonló kijelentéseket: „Sosem fog jól állni a miniszoknya”, avagy „Mindig is elhízott leszek”. Ilyen megközelítésben a „mindig” és „sohát” el kell felejteni, mert csak visszafognak a fejlődésben.

A celebek titka: egy megbízható szabó

Elsőre úgy tűnik, mintha rájuk öntötték volna, de a hírességeknek sem mindig olyan egyszerű a ruhavásárlás, ezért szinte mindenkinek van egy jó, megbízható szabója. Scarlett Johansson és Tyra Banks például a zakójuk vállát szokta megigazíttatni, míg Beyoncénak a nadrágjai derekát kell átalakíttatnia.

L, XL, XXL…

A tervezők és a kereskedők lassan rájönnek, hogy az anorexiásokat kezdik kiszorítani az átlagos testalkatú lányok és a teltebbeknek sem kell bujkálniuk. Ha kicsit molettebb vagy, nem kell megelégedned a fazontalan és ötlettelen fekete göncökkel. Érdemes utánanézni a neten, milyen üzletek forgalmaznak kifejezetten nagyobb méretű nők számára ruhákat, mert rengeteg jópofa, divatos, vidám ruhát lehet beszerezni náluk – korrekt áron.

NANA.HU -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!