Életmód

2010.06.22. 10:04

Könnyű nyári flört, vagy igazi szerelem?

A nyaralás különösen alkalmas arra, hogy mesébe illő románcok szövődjenek. Vajon meddig tart az ilyen boldogság? És akarjuk mi valójában, hogy sokáig tartson?

NANA.HU

A nyár ugyan kissé rapszodikus, ám ettől még mindenki többet tekintget kifelé az ablakon, és álmodozik jövendő nyaralásáról. Arról a nyaralásról, ahol nincsenek e-mailek és főnökök, viszont van tengerpart, napsütés, bikini és kagyló, vannak romantikus helyek, továbbá még romantikusabb flörtölő félistenek.

Mitől jó a nyári kaland?

Az álmodozás gyakran nem hiábavaló, hiszen a vakáció gondtalanságában könnyen szövődnek alkalmi románcok. És pont ez az, ami miatt ezek a liezonok legtöbbször nem állják ki a realitás próbáját. Könnyen belebolondulunk valakibe, amikor igazán nincs miért aggódnunk, amikor nincs tétje a dolognak, nincs min vitázni, és valahogy nem a klasszikus párválasztási szempontjaink kerülnek előtérbe. A nyaralás alatt nincsenek számlák, sokszor gyerekeink sem, nem kell szoros napirendhez igazodni, és megkönnyebbülten, mindent-bele alapon vetjük bele magunkat az élet szó szerint naposabbik oldalába. Ezzel pedig nem csak mi vagyunk így, hanem a kiszemelt félisten is, akinek nem esik nehezére a legjobb oldalát mutatnia (ami amúgy is minden kapcsolat elején így van), és igazából nincs más dolga, mint szórakoztatni bennünket.Érthető, hogy az ember vágyik erre az élményre. Szeretjük azt az adrenalin-bombát, ami ilyenkor átjár bennünket, és jó újra tinédzsernek érezni magunkat, amikor azt tehetjük, amit csak szeretnénk. De vajon tényleg ez a szerelem? Sokak szerint ugyanis az igazi szerelem nem a lelkünkben pattogó tűzijátékról, vagy a szédítő élményről szól. A valódi szerelem csendes – legalább is odabent. Így fontos megkülönböztetni, milyen élménytől mit várhatunk, és tisztában lenni azzal, mire is vágyunk valójában. A nyári románcok fantasztikusak – stresszoldásnak, élménynek. A nyári románcok emlékei azok, amik melegen tartanak bennünket a hideg téli hónapokban. Ám amikor eljön a szeptember, és visszazökkenünk a hétköznapok valóságába, sok csalódás érhet bennünket, ha nem kezeljük helyén a dolgokat.

Lehet tartósítani a vakációs szerelmet?

Amikor már zajlik, késő ezen gondolkozni. Ha nem szeretnénk egy egyszerű kis kalandba belemenni, ha vágyunk a hódításra, de valami komolyabb a célunk, érdemes néhány dolgot megfontolni. Nem arról van szó, hogy az ilyen szerelemből nem lehet igazi párkapcsolat. Épp csak eleve úgy kell nekifogni, ahogy majd folytatni szeretnénk.
A kaland nem elég. Meg kell ismerned valamennyire a másikat ahhoz, hogy el tudd dönteni, egyáltalán szóba jöhet-e hosszú távra. Ez nem olyan könnyű olyan helyzetben, amikor igazából semmire sincs gondotok, de nagy beszélgetésekből sok minden kiderül.• Beleillik az illető a hétköznapjaidba is? Hogyan éltek? Mik a céljaitok? Merre tartotok az életben? Vajon kijönne a barátaiddal, a családoddal? Ugyanarra vágyik, amire te?
• Van bennetek bármi közös a szexen kívül? Ha nem csak a tengerpart, az éttermi vacsorák, a szórakozóhelyek és a nagy sétálások vannak, meg tudjátok éretni egymást? Tényleg el tudod képzelni, hogy sokkal több időt eltöltsetek egymással?
• Vannak olyan szokásai, amik igazából idegesítenének, ha együtt élnétek? Tesz olyan dolgokat, ami gyanakvásra ad okot az élethez való hozzáállását tekintve?
• Ha nem egy helyen laktok – ami egy nyaralásnál igen gyakori eset -, meg tudjátok oldani a távkapcsolatot? Hogyan fogtok találkozni később? És azután? Lehet vele egyáltalán tervezni?


Természetesen a legfontosabb kérdés az, hogy újdonsült bűntársad egyáltalán akar-e majd továbblépni, vagy ennyi pont elég is a számára. Vigyázz, a férfiak sok mindent képesek elhitetni egy nővel, csak hogy megszerezzék, amire vágynak. Legalább egy hétre… Ne feltételezd, hogy attól, hogy olyan jól megvagytok együtt, ő automatikusan hosszú távra tervez veled. Ezeket jó már előre tisztázni alkalmasint.
És bizony néha jobb ott helyben lezárni a dolgot a turnus végeztével. Sokkal méltóságteljesebb dolog egy szép emlékkel hazatérni, mint hetekig, hónapokig szomorkodni azon, hogy mégsem voltál olyan fontos neki, mint ő neked. Számos hepiend akad az ilyen románcok között. Tudd, mit akarsz valójában, és a tiéd is az lehet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!