Idegen elemek

2018.05.14. 20:15

Vízibivalyok szabadultak a német autópályára

Öt elszabadult vízibivaly okozott fennakadást a németországi A3-as autópályán hétfőre virradóra. A rendőrség és a tűzoltóság több órán át dolgozott azon, hogy az állatokat eltávolítsa az autópályáról.

14 May 2018, Germany, Leverkusen: Stunned water buffalos are on the German freeway A3 between Langenfeld and Leverkusen junction. Five water buffalos caused major traffic problems on the freeway A3 between Langenfeld and Leverkusen junction. Greater obstructions are also to be expected in commuter traffic, said a spokesperson of Cologne's police on Monday morning. Photo: Oliver Köhler/WDR/dpa

Forrás: AFP/DPA/WDR

Fotó: Oliver Köhler

Egy időre az utat mindkét irányban lezárták. Csak 9 órányi hajsza után, reggelre sikerült a bivalyokat elszállítani, és megnyitni az autópályát.

A már benyugtatózott vízibivaly
Forrás: AFP / DPA / WDR | Fotós: Oliver Köhler

Az állatok, melyek között egy tehén és két borjú is akadt, az információk szerint vasárnap késő este Leverkusen közelében

egy legelőről törtek ki és az egyik csomópontban jutottak fel a pályára.

Két, a dugóban várakozó teherautó és több rendőrautó segítségével sikerült összeterelni a nyugtatólövedéket kapott bivalyokat.

Visszavitték őket a legelőre, és bár egyikük beszorult egy szalagkorlátnál, mindegyik állat sértetlenül úszta meg a kalandot.

Borítókép: az autópályára szabadult állatok forgatják fel a rendet

AFP / DPA / WDR / Oliver Köhler

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!