majdnem lángos lett belőle

2018.03.22. 13:13

Víz nélkül álltak neki tésztát főzni amerikai cserediákok Firenzében

Nem volt ráírva a zacskóra, hogy az is kell hozzá?

Három huszonéves amerikai cserediák úgy döntött, autentikus olasz vacsorával ünnepli meg, hogy a festői reneszánsz városban tanulhat. Ezen felbuzdulva egyik este el is mentek egy szupermarketbe, és megvették a hozzávalókat, köztük egy csomag hamisítatlan olasz spagettit. Hazaérve betették egy fazékba és feltették főni – de víz nélkül. A tészta természetesen szinte azonnal lángra kapott, a lányok nem kis riadalmára – olvasható a Munchies oldalán.

Az eset nagy port kavart Itáliában: a kiérkező tűzoltóktól kezdve az újságírókig mindenki azon csodálkozott, hogyan lehetséges vajon, hogy valaki nem képes tésztát főzni?

Volt, aki azt üzente a diákoknak, menjenek csak vissza Amerikában hamburgert és csipszet enni.

A nagy felháborodás közepette végül egy olasz szakácsnak, Fabio Picchinek megesett a szíve a diákokon és felajánlott négy ingyen leckét, hogy megismerkedhessenek az olasz konyhaművészet alapjaival. A dolognak tehát úgy tűnik, mégis jó vége lett.

Borítókép: Alberto Andrei Rosu/Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!