Nincs megújulás

2018.12.10. 07:24

Visszaeshetnek az iPhone-eladások

Milliókkal kevesebb készüléket értékesíthet az Apple a következő években, szakértők szerint azért, mert nem változik a dizájn.

Hosszú ideig az Apple, illetve az iPhone készülékek megállíthatatlannak tűntek, az egyre magasodó vételárak ellenére is. Az elmúlt hónapokban azonban sorozatosan arról kerülnek elő jelentések, hogy egyre gyengülnek az iPhone-ok eladásai. Anne Lee, a Nomura elemzője pedig 2019-ben és 2020-ban további csökkenésekre számít – írja az Origo.

A portál cikk rámutat, hogy az elemző szerint a 2018-as 213 millió helyett jövőre már csak 204 millió iPhone-t adhat el az Apple, 2020-ban ez a szám pedig már 200 millióra mérséklődik.

Erre állítólag azért került majd sor, mert külsőre nem igazán változnak az iPhone készülékek.

Mint írják, a jelentés alapján az Apple jövőre is megtartja azt a dizájnt, amit az iPhone X-szel vezetett be. Vagyis az iPhone XR, iPhone XS és iPhone XS Max utódja nem hoz majd új dizájnt, legfeljebb erősebb chipet és jobb kamerát, valamint AR-funkciókat – szögezte le az elemző.

Az Apple 2020-ra újíthat csak dizájnban, azt, hogy mit, egyelőre nem árulták el, de minden bizonnyal 5G-vel, kiterjesztett valósággal és szenzorsáv nélküli kijelzővel „robbanthat” nagyot a cég. Az Apple egyébként továbbra sem reagált az aggasztó jelentésekre, azonban a megváltozott marketingstratégiája igazolja a híreket – foglalja össze az Origo.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!