rémület a levegőben

2018.07.28. 16:36

Vérfarkast fogtak a vérhold éjszakáján?

Ledöbbent egy kisebb falu valahol Afrikában, amikor a vérhold éjszakáján valaki beállított a kezében egy rémséges fenevaddal.

Valami horrorisztikus dögöt kaptak el Afrikában. A helyiek azt hitték, vérfarkas jött kiszipolyozni a gyerekek vérét, de aztán kiderült, hogy csak egy kutya. Igaz, repülő – írja a Borsonline.

Ledöbbent egy kisebb falu valahol Afrikában, amikor a vérhold éjszakáján valaki beállított a kezében egy rémséges fenevaddal. Összecsődült mindenki, többen mutánsnak nézték, mások másik bolygóról érkezett betolakodónak, de akadt, aki vérfarkast kiáltott.

Mint kiderült, az utóbbi állt a legközelebb az igazsághoz!

Tudniillik az állat, ha nem is farkas, de legalább kutya. Repülőkutya. A denevérek rendjébe tartozó repülőkutya Közép-Afrika mocsaras erdeiben él, fesztávolsága elérheti a 90 centit, szerencsétlen roppant randa, hogy mást ne mondjunk, marhára visszataszító, de egyébként nemhogy embervért nem iszik, állatit sem. Gyümölcsökkel táplálkozik.

Az elkapott példány hím, ezt onnan tudni, hogy azoknak van ormánya, a nőstény repülőkutya inkább rókára emlékeztet.

Egyébként ez az állatfaj szerepel a Természetvédelmi Világszövetség Vörös Listáján, magyarán a kihalás szélén áll, egyedei alig vannak, nem csoda, hogy senki nem tudta, miféle szerzettel van dolguk.

Borítókép: borsonline.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!