bűnbánó rajongó

2018.02.05. 13:20

Több száz éves lopott köveket kapott vissza egy thai templom

Lelki békéje érdekében visszaküldött három, több száz éves követ egy thai buddhista templomnak egy bűnbánó turista.

A Chinese tourist group visits the Emerald Buddha Temple inside the Grand Palace in Bangkok, Thailand, 23 September 2017. The Grand Palace and the Emerald Buddha Temple will be closed for about a month, starting 1 - 29 October 2017, to prepare for the Royal funeral of His Majesty the late King Bhumibol Adulyadej. The closure is to enable preparations for the Royal funeral scheduled from October 25 - 27; the Royal cremation will take place on October 26. Visitors can visit both venues until September 30. (Photo by Anusak Laowilas/NurPhoto)

Fotó: Anusak Laowilas

A thai turisztikai hivatalhoz érkezett levélben a bűnbánó tolvaj bocsánatot kért: leírta, hogy „nem tud tovább nyugodtan élni”, míg a kövek a birtokában vannak. A köveket azóta visszahelyezték a Bangkoktól mintegy 80 kilométerre északra lévő Ajutthaja Vat Mahathat templomába. Ajutthaja a 14. századtól a 18. századig volt az ország fővárosa.

A turistának sem a nevét, sem a származását nem árulta el a szóvivő, csak annyit, hogy a bocsánatkérő levelet thai nyelven írták, feltételezhetően online fordítóprogram segítségével.

Borítókép: Illusztráció

Forrás: AFP/Anusak Laowilas

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!