gigászi lobogó

2018.03.11. 22:31

Tippeljen, mekkora a világ legnagyobb zászlója!

Segítünk: kiterítve Pécstől majdnem Budapestig elérne.

La Paz, 2018. március 11. Óriási, csaknem 200 kilométer hosszú zászlót feszítenek ki bolíviai ajmara indiánok az Oruro és a főváros, La Paz közötti országúton 2018. március 10-én. A zászlóhosszúsági világcsúcskísérlettel a tengeri kijárat iránti igényükre kívánják felhívni a figyelmet a dél-amerikai ország lakói. Bolívia a hágai Nemzetközi Bíróságon indított perrel rá akarja szorítani a szomszédos Chilét, adja vissza kijáratát a Csendes-óceánhoz, amelyet egy 1800-as évek végén vívott háború következményeként veszített el. (MTI/AP/Juan Karita)

Egy tengeri kijárat fölötti békés határvita önmagában ritkán kelt nagy feltűnést, Bolívia azonban igencsak egyedi módját választotta, hogy felhívja a világ figyelmét saját, vélt igazára. A latin-amerikai országban néhány napja óriási, csaknem 200 kilométer hosszú zászlót feszítettek ki a bolíviaiak az Oruro és a főváros, La Paz közötti országúton, Patacamayában.

A zászlóhosszúsági világcsúcskísérlettel a tengeri kijárat iránti igényükre kívánják felhívni a figyelmet. Bolívia ugyanis a hágai Nemzetközi Bíróságon indított perrel rá akarja szorítani a szomszédos Chilét, adja vissza kijáratát a Csendes-óceánhoz, amelyet egy 1800-as évek végén vívott háború következményeként veszített el.

(MTI/AP/Juan Karita)
(MTI/AP/Juan Karita)

Borítókép: MTI/AP/Juan Karita

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!