feszültségkeltés

2020.08.30. 14:50

Teaboltot vádolt diszkriminációval egy fekete nő

Felháborodva üvöltözött egy ázsiai teaboltban, mert szerinte lenyúlják a fekete kultúrát.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Pheniti Prasomphethiran

Kiborult a fekete muszlim nő az ázsiai teaboltra, mert véleménye szerint hasznot húznak a fekete kultúrából. A hölgy leginkább azért háborodott fel, mert ő eleve azért ment be a boltba, hogy feketéktől vásároljon, de ott ázsiaiakat talált – számolt be a V4NA Hírügynökség.

Egy fekete muszlim nő tett közzé videót közösségi oldalán, ahogy óriási balhét csapott egy teázóban, amiért az ázsiai tulajdonban volt. A nő elmondása szerint ugyanis a Trap Tea bolt nyerészkedik a fekete kultúrán és megtéveszti a vásárlóit.

Érvelésének lényege, hogy szerinte az úgynevezett „trap kultúrát” beépítették a bolt nevébe. A trap kultúra eredetileg a „trapházakról” kapta a nevét, melyek annak idején a szegényebb városnegyedekben a drogkereskedelem központjai voltak. Később egy rap stílus vette át az elnevezést és a „menő városi” élet szinonimájává vált a feketék körében.

A videón jól látszik, ahogy a nő megkérdezi a bolti eladót, hogy fekete tulajdonban van-e a boltjuk, mire az kijelenti, hogy ők többnyire indonéz származásúak. A nő erre felháborodva üvöltözni kezd, hogy az ázsiaiak „lenyúlják a fekete kultúrát”. Bár a pultos értetlenkedve áll a kijelentés előtt, hiszen véleménye szerint a tea az ázsiai kultúra része, és a bolt később közzé is tette, hogy a logójuk is a DragonBall Z anime egyik ikonikus épületét mintázza, a nő nem hagyott fel vádjaival, és drámai videójában, az eladókat túlüvöltözve ismételgette, hogy „az ázsiaiak újra ellopják a fekete kultúrát”. Leszögezte továbbá, hogy ő csak azért jött a boltba, mert úgy vélte, hogy fekete tulajdonban van.

Végül, amikor egy másik fekete vásárló is beleszólt a vitába, azonban a teabolt oldalán, a nő közölte, hogy fogja be, mert ő csak nem akarja felismerni a feketék elleni diszkriminációt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!