kegyetlen

2020.08.18. 13:00

Rejtélyes lócsonkítások miatt rettegnek Franciaországban

Rejtélyes lócsonkítások borzolják a franciaországi lótartók kedélyeit, miután az elmúlt hónapokban több patás megcsonkított teteme került elő, és senki nem tudja, mi a céljuk, mire kellenek a lovak eltűnt szervei.

FRANCE, BOUCHES-DU-RHONE (13) CAMARGUE

Forrás: AFP / ONLY FRANCE

Fotó: Eric Le Go

A hatóságok kedden éberségre szólították fel a lovas gazdákat.

A lons-le-saunier-i csendőrség arra kéri az embereket, hogy az üggyel kapcsolatos minden gyanús esetet, feltűnő viselkedést jelentsenek.

Pár nappal korábban a Jura-hegységben egy megcsonkított kanca teteme került elő.

Az állatot letaglózták, majd eltávolították az egyik szemét és egy csontkinövést is levágtak róla. Hétfőn Lyon közelében egy orr, fül és szem nélküli lótetem került elő.

A roanne-i ügyészség az AFP francia hírügynökségnek megerősítette, hogy a hatóságok szerint ezek az esetek összefüggnek, és

emellett még mintegy 15 rejtélyes lócsonkításról vagy lókínzásról tudnak az elmúlt hetekben.

A bűncselekmények indítékát a nyomozók is csak találgatják. Bruno Wallart, a riomi csendőrség parancsnoka elmondta, el tudja képzelni, hogy valamilyen internetes kihívás vagy fogadás áll a háttérben, de az is lehet, hogy egy kényszeres bűnelkövető áll a csonkítások hátterében.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!