fájdalmas nyaralás

2019.08.11. 13:09

Rejtélyes hal harapdálja az embereket a spanyol tengerparton

Egy negyvenéves nőt például több helyen is úgy megharapott, hogy össze kellett varrni a sebeit.

Spain, Valencia Community, Costa Blanca, Benidorm Beach

Forrás: AFP/Hemis

Fotó: Felix Alain

Spanyolországban, Costa Blanca partjánál szenvedett egy nyaraló komoly sérüléseket, miután egy hal összeharapdálta a lábát, részlegesen az egyik ín is elszakadt benne. Az eset csütörtökön történt napközben, így nyaralásának utolsó napját kénytelen volt mankók segítségével eltölteni a pórul járt 40 éves spanyol nő.

A nő éppen El Rebollo strandján fürdött, amikor megsérült, ötéves gyereke pár pillanattal korábban csobbant a vízbe.

Ugyanezt a tengerparti szakaszt egyébként a múlt hónapban lezárták, akkor két kisgyerek sérült meg, miután egy rejtélyes hal megharapta őket – írja a Mirror alapján az Origo.

A hatóságok egy vérengző makrahalra gyanakodnak a legutóbbi eset kapcsán, és azóta el is fogtak egyet. Továbbra is beengedik a fürdőzőket a tengerbe, de felvonták a sárga zászlót, mellyel jelzik, hogy legyenek óvatosak a vízbe merészkedők.

A nő férje mesélte az egyik helyi lapnak, hogy felesége hirtelen nagy fájdalmat érzett, kiáltása pedig mindannyiukat megijesztette. Lábán a bőr elszakadt, és erősen vérzett.

A nő úgy érezte, mintha csapdába szorult volna a lába. Nem sok kellett, hogy megoperálják. Egy ín részben kettévált a harapásoktól. Az orvosok a nőt térdig begipszelték.

Ha nem a feleségemet, hanem az ötéves fiamat, vagy egy másik gyereket harapott volna meg a hal, el is veszíthették volna lábuk egy részét – mondta a férj.

Júniusban három strandot zártak le ideiglenesen Costa Blanca partján Benidorm üdülőhelyen, miután hét férfit is megcsípett a portugál gálya nevű medúzaszerű állat. Kismértékű sérülésekről számoltak be, ennek ellenére ötüket kórházba szállították.

Korábban egy 22 éves nőt is éles csípés ért, miközben a tengerben úszott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!