rajtaütés

2020.05.29. 08:54

Őzgidát tartottak háziállatként az internetes csalók

Bűnszervezetben működő internetes csalókra csaptak le a rendőrök Heves megyében, a kilenc gyanúsított egyike egy őzgidát tartott háziállatként lakásában – közölte a megyei rendőr-főkapitányság pénteken a rendőrség honlapján.

A helper holds a small fawn found on May 19, 2020 in the grass of a meadow near the small Bavarian village of Ueberacker near Muenchen, southern Germany. - Before the farmers' meadows are mown these days, the helpers try to find the little fawns. Immediately after the meadows are mowed on the same day, the animals can be released again so that the mother animals can find them again soon. (Photo by Christof STACHE / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Christof Stache

A közleményben azt írták, hogy a gyanú szerint az elkövetők különböző internetes csalásokat követtek el országszerte:

a sértettek kisebb-nagyobb összegű előleget utaltak nekik, ők viszont a tranzakció után elérhetetlenné váltak.

A Füzesabonyi Rendőrkapitányság, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai és a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei

mintegy 90 rendőr részvételével összehangolt akciót tartott kedden Mezőszemerén, Szihalmon és Ózdon bűnszervezetben elkövetett csalás, pénzmosás és lopás gyanúja miatt

- tudatták.

Ismertették: a kilenc helyszínen végrehajtott kutatáson

három nagyobb értékű terepjárót, műszaki cikkeket, arany ékszereket és készpénzt foglaltak le. Az egyik lakásban talált őzgidát átadták a Tisza-tavi Ökocentrum munkatársainak

- tették hozzá.

A rendőrök kilenc férfit gyanúsítottként állítottak elő a rendőrkapitányságra, közülük egy 40 éves ózdi és öt mezőszemerei férfit őrizetbe vettek, és kezdeményezték letartóztatásukat, amelyet az Egri Járásbíróság csütörtökön elrendelt. Hárman szabadlábon védekezhetnek – olvasható a közleményben.

Poroszlón fogadták be a bűnbandától megmentett őzgidát

Kiss János, a Tisza-tavi Ökocentrum ügyvezető igazgató a Heol kérdésére elmondta, az őzgida jól van, de még táplálni kell, amint megerősödik, kihelyezik az intézmény további három példánya közé.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!