Ország-világ

2020.09.16. 07:42

Orbán Viktor elmondta, kitől kapta különleges maszkjait

A miniszterelnök szerettei miatt is hordja a maszkot, mert mint fogalmazott, most különösen fontos, hogy betartsuk a szabályokat.

Budapest, 2020. szeptember 12. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfõ (j) és Pintér Sándor belügyminiszter a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelõs operatív törzs ülése elõtt a Belügyminisztérium épületénél 2020. szeptember 12-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Fischer Zoltán

A miniszterelnök elárulta, hogy kiktől kapja különleges maszkjait – számol be a Blikk nyomán az Origo.

„Az igazat megvallva nem vagyok nagy maszkrajongó. Ha meghúzom, lecsúszik, ha kiengedem, leesik az arcomról. Arról már nem is beszélve, hogy levegőt nehezen, hőgutát viszont annál könnyebben kap benne az ember” – nyilatkozta a miniszterelnök.

„De hordom, mert most hordani kell. Mindig van nálam pár darab az autóban és az irodában, ezek egyszerű orvosi maszkok. A különlegesebbeket vagy a lányaimtól, vagy a kollégáimtól, barátaimtól kaptam. Ezeket szívesebben hordom, mert tulajdonképpen miattuk, a szeretteink miatt fontos, hogy ezeket a szabályokat most betartsuk„ – fogalmazott Orbán Viktor.

A miniszterelnököt arról is kérdezték, hogy kitől kapta a legmenőbb magyar feliratú maszkját, amelyre múlt héten az Operatív Törzs ülésére ment. Kiderült: amerikai magyaroktól kapta ajándékba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!