furcsa ügyek

2020.08.26. 06:34

Négycsillagos hotelben szállásolják el a migránsokat Angliában – titokban (videó)

Nagy titokzatosság övezi az egyik angol városban azt a négycsillagos hotelt, amiről most kiderült, hogy bevándorlókat szállásoltak el benne. A helyiek keveset tudnak a helyzetről, azonban nem értenek egyet azzal, hogy az egyébként drága hotelben, amire az van kiírva, hogy a koronavírus miatt zárva van, menedékkérők lakjanak.

Forrás: Sutterstock

Az angliai Derby-ben található a Midland Hotel, ami egy négycsillagos szálláshely. Egy éjszakáért borsos árat kell fizetni, a helyiek pedig büszkék is a hotelre, amelyet a legrégebbi megmaradt, direkt erre a célra épített vasúti hotelként tartanak számon – írja a V4NA hírügynökség.

Most azonban sokak szerint némileg bemocskolta a brit kormány a hotel jó hírnevét, az információk alapján ugyanis bevándorlókat szállásoltak el benne. Olyan emberek tartózkodnak most ott, akik a kormány jóváhagyásával legálisan érkeztek meg az országba, de még nem kapták meg a szükséges papírokat. Egészen pontosan 230 menedékkérőről van szó, a helyzetet azonban titokzatosság övezi.

Egy helyi politikus, Alan Graves szerint a brit kormány rendkívül titokzatos a helyzetet illetően, és nem is mondta meg konkrétan, hogy a hotelben valóban bevándorlókat szállásolnak-e el. Ráadásul lehet, hogy nem is csak a Midland Hotelben laknak ezek az emberek, hanem a szemközt lévő Station Hotelben is.

Erre utalhat az, hogy a két épület között látható egy férfi, amint tányérokat cipel – ezt az a felvétel örökítette meg, amelyet Graves csinált a helyszínen. A videón az is látszik, hogy a Midland Hotel ajtajára az van kiírva, hogy a koronavírus miatt zárva van, bent azonban emberek vannak, az udvaron pedig néhányan fociznak.

A hotelt övező titokzatosságra hívta fel a figyelmet a Twitteren egy felhasználó is. Ő azt írta, hogy a derby-i tanácstagok kimentek a hotelhez, ahol ők úgy tudták, egészségügyi dolgozók vannak elszállásolva. Amikor azonban kiértek a helyszínre, azt tapasztalták, hogy bevándorlókkal van tele.

Councillors in Derby visit the 4 star Midland Hotel after being told it was housing NHS staff.

They found it was yet another establishment filled with migrants, over 100 in this one too.

This is fast becoming a national scandal. pic.twitter.com/pfCqiiiGCV

Alan Graves nem érti a titkolózást a helyzet körül, és azt is elmesélte, hogy amikor kiment a hotelhez, az ott lévők nem tolerálták őt. Szerinte viszont, ha azt akarják, hogy az emberek elfogadják, hogy ott szállásolnak el egyeseket, akkor arról őszintén be kell számolni.

A politikus arra is rámutatott, hogy a brit kormány korábban megígérte, hogy kezelni fogja a migrációs válságot, ez azonban még nem sikerült. A brit helyzetről sokszor számol be Nigel Farage, a Brexit Párt vezetője is. Ő július végén arról készített oknyomozó videót, hogy a briteknek több mint négy milliárd euróba kerül az illegális migránsok elszállásolása, amely 4 csillagos hotelekben történik. Farage mindezt a Bromsgrove-i Hilton Hotel esetével szemléltette.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=G5XKksiSgac&feature=emb_title

A jelek szerint nagyjából hasonló helyzet bontakozik ki a Midland Hotelben is. A derby-i helyzet ellen egyébként a városi tanács is tiltakozik, és már kérték a kormánytól, hogy szüntessék meg az elszállásolást ott. A brit belügyminisztérium viszont azt mondta, hogy az egészségügyi vészhelyzet miatt így tudja ideiglenesen megoldani a menedékkérők elszállásolását, és biztosítani nekik a kellő távolságot. A Graves által közzétett videón azonban ennek épp az ellenkezője látszik, a hotelben lévők ugyanis nem igazán tartják be a távolságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!