megelőzhető betegség

2019.09.27. 13:55

Motoros felvonulással hívják fel figyelmet a prosztatarák megelőzésére

Vasárnap 110 ország hétszáz városában – így Budapesten is – egy időben több mint 130 ezer elegánsan öltözött motoros részvételével zajlik majd a rendezvény.

Forrás: AFP

Fotó: Giiovanni Mazzuchelli

A prosztatarák megelőzésére és a férfiak mentálhigiénés egészségre hívja fel a figyelmet ismét a világ legnagyobb motoros jótékonysági felvonulása a hétvégén.

A The Distinguished Gentleman's Ride (DGR) keretében vasárnap 110 ország hétszáz városában – így Budapesten is – egy időben több mint 130 ezer elegánsan öltözött motoros részvételével lezajló rendezvény idei célja 7 millió dollár egyéni és szponzori adományt gyűjteni a novemberi „bajszos” kampányból is ismert Movember Foundationnek. Az idei motorozásra Magyarországon már több mint 330-an regisztráltak, a hazai felajánlások pedig már most elérik az ötezer dollárt – közölték a szervezők.

A közel 30 kilométeres budapesti motorozáson a szervezők szerint várhatóan 4-500-an vesznek majd részt, az egyéni támogatások és a szponzori felajánlások összege pedig meghaladja majd a tízezer dollárt.

A közleményben felhívják a figyelmet, hogy Magyarországon évente négyezer új prosztatarákos megbetegedést és 1500 halálesetet regisztrálnak. Szakértők szerint az évenkénti prosztatarákszűrés minden 40 év feletti férfinak javasolt még panaszmentes állapotban is, hiszen a korai diagnózis a betegség sikeres kezelésének legfontosabb feltétele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!