titkos üzenet

2017.10.05. 05:00

Mit üzen a brit miniszterelnök karkötője?

Theresa May egészen érdekes ékszert választott egy beszédéhez.

A brit miniszterelnök, Theresa May közismerten kedveli az extravagáns kiegészítőket: a hűvös angol elegancia az ő esetében különleges ruhadarabokkal szokott párosulni. Rendhagyó cipőiről például ódákat lehetne zengeni, a politikusok közül kevesen mernének egy alapvetően visszafogott szabású (és színű) kosztümhöz leopárdmintás tűsarkút húzni.

May azonban nemcsak a cipőivel, hanem karkötőivel is szeret kísérletezni, gyakran hord ugyanis olyan ékszereket, amelyek egy-egy híres festő műveit ábrázolják, például az ikonikus Pablo Picassoét.

A brit konzervatív párt legutóbbi konferenciáján pedig a politikusnő ennél is bátrabban választott: a különutasságáról ismert mexikói művészt, Frida Kahlo-t idéző karkötő díszelgett a karján. Több brit lap is azt találgatja, hogy vajon milyen üzenetet akar közvetíteni a furcsa választás (például feminizmus, esetleg az állhatatos természet), nem valószínű, hogy efféle okok lapulnak a háttérben. (Annál is inkább, hiszen Kahlo kommunista volt, ami a konzervatív May-ről a legnagyobb rosszindulattal sem mondható el.)

Egyszerűen arról lehet szó, hogy Theresa May bolondul a divatért és a különleges, művészi ékszerekért, amelyek nem jönnek szembe vele az utcán... A fönti darabok viselője pedig utóbbit tekintve egészen nyugodt lehet.

Borítókép: AFP PHOTO / Oli SCARFF

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!