relikviák

2019.09.21. 14:33

Mennyit adna Jack Nicholson hírhedt fejszéjéért?

És egy rohamosztagos sisakjáért?

Shining The Shining 1980 Réal : Stanley Kubrick Jack Nicholson Warner Bros./ COLLECTION CHRISTOPHEL

Forrás: Warner Bros./ COLLECTION CHRISTOPHEL / AFP

Hamarosan kiderül, mások mennyire értékelik ezeket a relikviákat.

A Jurassic Park dínókoponyájára, a Star Wars rohamosztagosainak sisakjára, a Monty Python szent kézigránátjára és más filmes relikviákra lehet ugyanis licitálni egy londoni árverésen szeptember végén.

" />

Az aukción kalapács alá kerül Jack Nicholson fejszéje a Ragyogásból és a színész Batman-filmben Joker szerepében viselt lila jelmezét is meg lehet majd vásárolni a Brit Filmintézet Imax épületében, ahol az árverést megrendezik.

" />

Az árverés egyik fénypontja lesz az 1977-es Csillagok háborúja című film egyik eredeti rohamosztagos sisakja, amely akár 180 ezer fontért (68 millió forintért) is elkelhet a szakértők szerint.

A szervezők úgy vélik, az idén az 50. évfordulóját ünneplő Gyalog galopp című film szent kézigránátja szintén nagyot robban majd.

A kétnapos, szeptember 30-i és október 1-jei aukciót rendező Prop Store mintegy 900 relikviát kínál eladásra. Az árverés várakozásaik szerint mintegy hatmillió fontos (2,3 milliárd forintos) bevétellel zárulhat.

Borítókép: Jack Nicholson a fejsze nélkül a Ragyogás című filmben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!