brutális helyszín

2018.12.23. 18:18

Megsemmisítették a dán horror-tengeralattjárót

Ez volt az a házilag barkácsolt jármű, amelyen Peter Madsen feltaláló kegyetlenül megkínzott és megölt egy újságírónőt.

Police technicians are investigating the rescued private owned submarine Nautilus UC3 Sunday 13. August 2017 in Copenhagen Habor. The Swedish journalist Kim Wall which was on board the submarine is still missing. She was not in the submarine. Owner and Captain Peter Madsen was rescued and charged with negligent manslaughter. (Foto: Jens Noergaard Larsen/Scanpix 2017)

Forrás: AFP/Scanpix

Fotó: Jens Noergaard Larsen

A 18 méter hosszú búvárhajót darabjaira szedték és elpusztították ott, ahol mostanáig tárolták – tudta meg az Ekstra Bladet című lap a koppenhágai rendőrségtől. A nagy feltűnést keltő bűncselekmény helyszínéül szolgáló hajó megsemmisítését a gyilkossági ügyben ítélkező bíróság rendelte el az ítélet részeként. A feltalálót, aki a bíróság szerint „beteges szexuális fantáziáit” élte ki a gyilkossággal, életfogytiglanra ítélték.

Az eltűnésekor 30 éves Kim Wallt utoljára 2017. augusztus 10-én este látták Peter Madsen tengeralattjáróján, feldarabolt holttestének részeit később a tengerben, a Koppenhágához közeli Koge-öböl vízében találták meg. A feltaláló sokáig különféle mesékkel traktálta a rendőrséget, míg végül elismerte az újságírónő feldarabolását és tengerbe dobását, de megölését végig tagadta, halálát fulladásos balesetnek tulajdonítva.

Kim Wall azért ment a feltalálóként és rakétamérnökként ismert férfi tengeralattjárójára, hogy házilag barkácsolt búvárhajójáról, rakétakísérleteiről és más dán rakétatervezőkkel folytatott rivalizálásáról írjon riportot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!