erkölcsi győzelem

2018.06.18. 18:00

Mégsem bliccelt az a biohacker, aki a bőre alá ültette a bérlete chipjét

Korábban megbírságolták a férfit, mert nem tudta bemutatni a bérletét a kalauznak.

Forrás: Shutterstock

A 33 éves férfit, aki nevét hivatalosan Meow-Ludo Disco Gamma Meow-Meow-ra változtatta, 220 ausztrál dollárra (45 ezer forint) bírságolta és ezen kívül 1000 dollár költség megfizetésére kötelezte egy ausztrál bíróság idén márciusban, amiért a férfi nem tudta bemutatni az érvényes bérletét a kalauznak, noha annak hordozható kártyaleolvasója megerősítette, hogy felszálláskor a chipet leolvastatták.

A Sydney-ben élő biohacker ugyanis a keze bőre alá ültette be a mikrochipet az Opal utazási kártyájáról, lehetővé téve, hogy a kártya elővétele nélkül tudjon fizetni az utazásért az elektromos kapuknál.

Meow-Meow fellebbezett a márciusi ítélet ellen, arra hivatkozva, hogy nem próbált meg bérlet nélkül utazni és így pénzbüntetéssel sem lehet sújtani. A sydney-i kerületi bíróság végül a biohackernek kedvező ítéletet hozott az ügyben.

Dina Yehia bíró szerint a férfi nem azért babrálta meg az Opal kártyáját, hogy ne kelljen fizetnie az utazásért. A bíró figyelembe vette Meow-Meow kitűnő jellemét, valamint, hogy a férfinak nincsen priusza, ugyanakkor „rendkívül szokatlannak, és egyedi körülményekben gazdagnak” nevezte az esetet.

Meow-Meow-nak ugyanakkor ki kell fizetnie az ezer dollárra rúgó eljárási költségeket. „Fizetnem kell, de az erkölcsi győzelem az enyém” – írta a férfi az ítéletet követően a Facebookon.

A bíróság épülete előtt Meow-Meow elmondta, senkit sem bátorít arra, hogy chipet ültessen a bőre alá, és maga sem tenné meg ezt még egyszer a közlekedési hatóságok megkérdezése nélkül.

Az ausztrál közlekedési hatóság már a márciusi ítélethozatalkor figyelmeztette az utasokat, hogy ne rongálják vagy hamisítsák meg az utazási kártyájukat, amellyel az elektromos kapuk leolvasóihoz érintve fizetnek az útért.

Borítókép: Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!