száz év után

2021.06.15. 19:56

Medve ölt embert Szlovákiában

A férfi holttestét hétfőn találták meg Lúzsna közelében és a boncolás egyértelműen kimondja, hogy medvetámadás okozta sérülések következtében vesztette életét.

Brown bear in the mountains

Forrás: Shutterstock

Fotó: Rostislav Stach

Medve ölt meg egy 57 éves férfit a szlovákiai Lúzsna község közelében, a férfi halálának okát kedden erősítette meg a törvényszéki boncolás.

Száz év óta ez az első ilyen eset Szlovákiában az Sme.sk hírportál szerint.

A férfi holttestét hétfőn találták meg a Zsolnai kerületben lévő település lakói. Fején, nyakán és testének egyik oldalán harapásnyomok voltak, és a helyszínen friss medvetalpnyomokra bukkantak.

„Az előzetes törvényszéki boncolási jelentés megállapítja, hogy a szegény férfi medvetámadás okozta sérülések következtében vesztette életét” – közölte Gabriele Kremenova rendőrségi szóvivő.

Erdészek már figyelmeztettek medvetámadások növekvő veszélyére, mivel egyre nő a medvepopuláció.

Egy hónapja medve támadott meg egy férfit, aki egy közkedvelt turistaösvényen közlekedett a Sutói-vízesésnél. Megharapta áldozatát, mély sebet okozva a lábán. Ráadásul most van a medvék párzási időszaka, ezért a hímek különösen agresszívek – figyelmeztettek szakemberek.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!