nem jött össze

2018.06.30. 07:42

Másodpercekkel az indítás után lobbant lángra egy rakéta

A japán magántársaság már másodszor próbálkozott meg a feladattal.

Másodpercekkel az indítás után kigyulladt egy magántársaság rakétája Japánban szombaton – közölte a Hokkaido székhelyű fejlesztő cég.

Az Interstellar Technologies nevű vállalat közleménye szerint a MOMO-2 rakéta a levegőben robbant fel az ország legészakibb szigetén lévő Taiki városnál lévő kísérleti telepen.

Senki sem sérült meg a mintegy 10 méter hosszú, fél méteres átmérőjű, egy tonna súlyú rakéta robbanásában. Amennyiben sikerült volna a rajt, akkor ez lett volna az első magánerőből épített japán rakéta, amely eléri a világűrt.

A társaságnak ez már a második sikertelen rakétakísérlete. Tavaly júliusban egy hasonló rakétával azt tervezték, hogy száz kilométeres magasságba juttatják, de az indítást félbeszakították, mert megszűnt a kommunikációs kapcsolat az eszközzel.

A fejlesztő eredetileg idén április végén akarta a MOMO-2-est felbocsátani, de a startot nitrogénszivárgás miatt el kellett halasztani.

Borítókép: Illusztráció / Shutterstock / lassedesignen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!