Óvják a környezetet

2018.06.01. 07:00

Már Leo DiCaprio sem pizsamapartizhat ezen a thaiföldi szigeten

Similanon a motorcsónakos kirándulás továbbra is a turisták rendelkezésére áll, de csak napközben - az élővilág most előnyt élvez.

Thailand, North to the Andaman Coast, Similan National Marine Park, island n°8

Természetvédelmi okokból októbertől megtiltják a thaiföldi hatóságok, hogy a turisták a népszerű kirándulóhelynek számító Similan-szigeten töltsék az éjszakát – közölte csütörtökön a helyi média.

A Similan-szigetek az Andaman-tengeren fekszenek, egy órányi motorcsónakázásra Thaiföld déli partjaitól. A motorcsónakos kirándulás továbbra is a turisták rendelkezésére áll, de csak napközben. A névadó Similan a kilenc szigetből álló csoport egyetlen olyan tagja, ahol eddig lehetőség volt az éjszakázásra az állami tulajdonban lévő bungalókban vagy sátrakban.

A Similan-szigetek egy nemzeti park területén fekszenek, ám manapság már rengeteg látogató keresi fel a csodálatos vidéket.

Péntektől négy hónapra lezárják a közeli Maya Bay álomstrandját, mivel drasztikus korallpusztulást és egyéb ökológiai károkat figyeltek meg a térségben. A Phi Phi Leh-szigeten lévő öblöt 2000-től árasztották el a turisták, miután ott forgatták Leonardo DiCaprio A part című hollywoodi filmjét. Az októberi újranyitás után már csak napi 2000 embert engednek a strandra az eddigi napi 5000 helyett.

 

Borítókép: az andamani kikötő északi része, Thaiföld.

Forrás: AFP / Gardel Bertrand / hemis.fr / Hemis

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!