egy hajó titkai

2018.12.24. 13:12

Magántúrákon merülhetnek le a szerencsések a Titanichoz

Néhányan testközelből is megcsodálhatják a roncsokat.

1912. áprilisában az egész világot megrázta, hogy az elsüllyeszthetetlennek hitt Titanic első útján rögtön a hullámsírba merült.

" />

A roncs azóta is az Atlanti-óceán fenekén hever – nemsokára azonban, ha minden jól megy, többen is megcsodálhatják a hajó maradványait.

Az OceanGate nevű cég ugyanis hamarosan hétnapos privát túrákat indít a Titanichoz. Természetesen nem a klasszikus turistákat célozzák meg az expedícióval, inkább tudósokat és kalandorokat várnak – írja a metro.co.uk.

Miután az ember kifizette a méregdrága jegyet, pontosan 105 129 dollárt (több mint harminc millió forintot), még mindig egy halom elvárásnak kell megfelelnie. Elengedhetetlen többek között, hogy az ember jó kondiban legyen, például simán felszaladjon egy magas létrára, és ne jelentsen neki gondot, hogy 7 napot egy tengeralattjáróban töltsön – és többek között egy tréning is a résztvevőkre vár a kaland előtt.

Borítókép: Illusztráció / Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!