Egy rossz nap margójára

2017.11.24. 21:20

Lelőtte saját tigrisét, majd őrizetbe vették a rendőrök

Elszabadult egy tigris egy cirkuszból pénteken Párizsban. A 200 kilogrammos állatot a gazdája lelőtte, a férfit őrizetbe vette a rendőrség – közölték rendőrségi források.

A tűzoltókat délután 6 órakor riasztották helyi lakosok, akik a francia köztelevízió XV. kerületi székháza közelében, Párizs nyugati határán látták a vadállatot.

Miután a hír pillanatok alatt elterjedt a közösségi oldalakon, a fővárosi közlekedési vállalat elővigyázatosságból leállította a környéken a villamosforgalmat, amely félórával később, a rendőrség jóváhagyásával indult újra.

A párizsi prefektúra este fél 7 órakor a Twitteren jelezte, hogy a „veszély elmúlt”, és kérte a lakosságot, hogy ne terjesszen tovább álhíreket.

A tigris a Bormann Moreno cirkuszból szabadult el, amely délután állította fel a sátrát a XV. kerületben, ahol december 3-án nyitja meg kapuit a közönségnek.

„A tulajdonos sokkos állapotban van. Amikor mi kiértünk, a 200 kilogrammos tigris már nem élt” – közölte Valérian Fuet kapitány, a tűzoltóság szóvivője. Elmondása szerint a tigrist egy parki sétányon lőtte le a gazdája, az állat nem jutott ki az utcára, gyalogosak nem voltak a közelében.

Az állat gazdáját őrizetbe vette a rendőrség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!