nincs új a nap alatt

2020.12.22. 17:40

Környezetvédelmi intézkedésekről tájékoztatott a Kínában feltárt 300 éves kőtábla

A rendelkezések megtiltják egyebek között az erdők károsítását, a fakivágást és -égetést, a hegyekben termőföldek kialakítását.

Forrás: Shutterstock

A térségre vonatkozó környezetvédelmi intézkedéseket vésték fel arra a több mint 300 éves kőtáblára, amelyet kínai régészek tártak fel az észak-kínai Hopej tartományban.

A 63 cenitméter magas és 48 centiméter széles kőtábla 311 éve készült a Csing-dinasztia (1644-1911) uralkodója, Kuang-hszü idején – közölte a tartományi székhely kulturális örökségvédelmi intézete.

A rendelkezések megtiltják egyebek között az erdők károsítását, a fakivágást és -égetést, a hegyekben termőföldek kialakítását. A kőtáblán feltüntették a közeli térség tucatnyi településének a nevét is.

A rendelkezés egy viszonylag átfogó környezetvédelmi törvény helyi szinten, és jelentős az ökológiai védelmi kutatások szempontjából – közölte Vang Vej, az intézet vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!