zűrzavarból mentve

2021.02.09. 14:03

Koala okozott tömegkarambolt Ausztráliában (videó)

Szerencsére sem a koala, sem az autósok nem sérültek meg komolyabban, amikor a vészfékező autók egymásba csúsztak.

Koala okozott tömegkarambolt Ausztráliában, a hétfő reggeli csúcsforgalomban öt autó csúszott össze, amikor az erszényes át akart kelni egy hatsávos autópályán Adelade városában.

Sem a koala, sem az autósok nem sérültek meg komolyabban, amikor a vészfékező autók egymásba csúsztak.

A koalának a továbbhaladásban a forgalmat elválasztó betonkerítés állta útját.

„Azt gondoltam, ha nem fogjuk meg a koalát és nem indulhat újra a forgalom, abból csak újabb karambolok lesznek” – mondta Nadia Tugwell, aki kabátjába burkolva kimentette az állatot a zűrzavarból és betette saját autójába, hogy a helyi vadvédelmi szakemberekhez és állatvédőkhöz vigye.

A koala azonban nem akart a csomagtartóban utazni, előre mászott a vezetőüléshez. Tugwell ekkor biztonságosabbnak látta, ha megáll egy benzinkútnál és egyedül hagyja az állatot, mely ekkor a kormány mögé ült. Itt várta meg az állatvédőket.

A nő egy eukaliptuszerdő közelében él, így van tapasztalata a koalákkal. „Ha hagyod, hogy azt tegyenek, amit akarnak, ha nem üldözöd őket, akkor rendben lesznek” – mondta.

A luxusautó bőrkárpitozása megsínylette a szokatlan utas jelenlétét, de Tugwell szerint a mentés így is megérte. A koalát később egy erdőben, az autópályától távol engedték szabadon.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!