pokoli életük volt

2018.10.29. 10:23

Ki kellett menekíteni egy albániai magánállatkert lakóit (videó)

Tizenegy állatot, köztük három oroszlánt és egy medvét szabadított ki a rendőrség, miután a tulajdonos megtagadta az együttműködést.

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Gent Shkullaku

Miután a Tiranától 100 kilométerre délre található Fierben lévő állatkert tulajdonosa megtagadta az együttműködést, a hatóságok behatoltak a területre és biztosították az állatorvosoknak a bejutást.

Az állatok – három oroszlán, egy medve, egy zebra, néhány szarvas, antilopok és rókák – nyugtatót kaptak, hogy biztonságosan elszállíthassák őket a tiranai állatkertbe.

„Az állatok életkörülményei ebben az állatkertben szörnyűek, ez pokoli módja az állattartásnak” – mondta Ioana Gabriela Dungler, a Négy Mancs nemzetközi állatvédő szervezet munkatársa.

Petrit Osmani, aki tizenöt éve üzemelteti az állatkertet, hevesen tiltakozott a razzia ellen. „Nincs ehhez joguk! Ezek az állatok a gyerekeim, maguk elveszik tőlem a gyerekeimet” – mondta, hozzátéve, hogy panaszt nyújt be a magántulajdon megsértése miatt.

Az állatkertet júliusban keresték fel a Négy Mancs munkatársai, akik értesítették a hatóságokat.

„Lensi, az egyik oroszlán súlyos szemgyulladásban szenvedett, és az a veszély fenyegette, hogy megvakul. Megmentettük és most jobban van, de mindannyiuknak ellátásra van szüksége ahhoz, hogy teljesen meggyógyuljon” – mondta Carsten Hertwig, a Négy Mancs tagja.

A három oroszlánt hamarosan Hollandiába szállítják, ahol a környezet jobban hasonlít természetes életterükre. A medve Németországba kerül.

Borítókép: A három kimentett oroszlán egyik, a 15 éves Lenci

Forrás: AFP/Gent Shkullaku

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!