nincs idő

2019.11.09. 22:40

Kampány indult az eltűnt gyermekek mielőbbi megkerüléséért (videó)

A „Ne várj 72 órát!” címen induló kampány azt a közhiedelmet igyekszik eloszlatni, hogy az eltűnési esetekben várni kell a bejelentésig.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Ann in the uk

Kampány indult az eltűnt gyermekek mielőbbi megkerüléséért Ne várj 72 órát! címmel – mondta Bagota Béla, a Valan – Az angyalok völgye film rendezője az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

A film hazai forgalmazója, a Mozinet és az Országos Rendőr-főkapitányság összefogásával készült videók célja felhívni a figyelmet a gyerekeltűnési ügyekre, az információszolgáltatás fontosságára annak érdekében, hogy megelőzzék a hasonló ügyeket, az eltűnt gyermekek pedig minél előbb megkerüljenek – emelte ki a rendező.

A „Ne várj 72 órát!” címen induló kampány azt a közhiedelmet igyekszik eloszlatni, hogy az eltűnési esetekben várni kell a bejelentésig. Fontos tudnunk, hogy a nyomozás a bejelentéskor azonnal megkezdődik és minden eset elévülési ideje 90 év. A videók megtörtént esetek bemutatása mellett olyan kérdésekre válaszolnak, mint: mit tegyünk, ha valaki eltűnt vagy úgy érezzük, valakit fogva tartanak, kihasználnak? Mi segíthet a kiskorúak szökésének megelőzésében?

Bagota Béla elmondta: filmjük – melynek középpontjában egy rejtélyes módon eltűnt kislány esete áll – premierjét november 21-én tartják. A filmet Erdélyben, Balánbányán forgatták, mert ott találtak olyan kisvárost, ahol a forgatás idejére garantált volt a havas táj.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!