Migránsmentő szervezetek segítségével

2021.09.03. 07:56

Ismét több száz bevándorló vert tábort Párizsban (videó)

A migránsok addig szándékoznak a felállított sátrakban maradni, amíg nem kapnak megfelelő és tartós szállást. Idén ez már a tizedik hasonló akció volt a fővárosban.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Ismét akcióba lendült néhány francia migránsmentő szervezet. Ezúttal a Collectif Réquisitions nevű egyesület volt a fő szervezője annak az akciónak, melynek keretében csaknem 600 bevándorló vert sátortábort Párizsban, a prefektúra tőszomszédságában lévő André Citroën parkban, a Szajna partján – számol be róla a V4NA Hírügynökség.

A migránsokat a Collectif Réquisitions nevű egyesületen kívül az Utopia 56 és a Solidarité Migrants Wilson nevű szervezetek is segítik.

A szervezetek összesen mintegy 200-300 sátrat állítottak fel a parkban, az Île-de-France régió prefektusának épülete mögött, emellett a migránsok étkezéséről is gondoskodtak.

Az Utopia 56 Twitter bejegyzése alapján a többszáz, afgán, elefántcsontparti és szomáliai állampolgárságú bevándorló között vannak csecsemők és 10-12 éves gyerekek is. Az akcióval azt szeretnék elérni, hogy hosszútávon mindenkinek megfelelő fedél kerüljön a feje fölé. Az egyesület úgy véli, ez a bevándorlók joga és az őket segítő szervezetek kötelessége.

A migránsok az éjszakát a sátrakban töltötték, az Utopia56 Twitter-bejegyzése alapján a francia kormány egyelőre nem reagált az akcióra.

A történtekről beszámoló Le Parisien értesülései szerint

az Utopia56 nevű szervezet felszólította a kormányt, hogy bocsásson a migránsok rendelkezésére üres lakásokat.

Az INSEE francia statisztikai hivatal adataira hivatkozva azt állítják, hogy az országban több mint 3 millió üresen álló lakás van, amelyből 400 000 a főváros környéki Île-de-France régióban található.

A migránsmentő szervezetek rendkívül aktívak voltak az utóbbi időben, ez volt a tizedik olyan akciójuk, mely során bevándorlókat telepítettek ki Párizs egy-egy forgalmas részére.

Legutóbbi megmozdulásuk alkalmával július végén a fővárosi Place des Vosges téren verték fel a sátrakat, akkor a migránsok számára halal ételt követeltek.

A Le Parisien információi alapján azonban az utolsó akció nem igazán volt sikeres, ugyanis 150 bevándorlónak nem sikerült megoldani a szállásproblémáját.

Borítókép: migránsok táboroznak Párizsban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!